Cecilia Malmstrom – nominalizată pentru un al doilea mandat în Comisia Europeană de Suedia

20

Comisarul european pentru afaceri interne, suedeza Cecilia Malmstrom, a fost nominalizată pentru un al doilea mandat de cinci ani, a anunțat joi premierul conservator Fredrik Reinfeldt, citat de France Presse.

Membră a Partidului Liberal din Suedia (Folkpartiet), la putere în cadrul guvernului de coaliție, Cecilia Malmstrom va participa la summitul european din 30 august pentru a-și cunoaște portofoliul. Sunt ‘bucuroasă și onorată să fiu desemnată în calitate de comisar pentru un al doilea mandat’, a comentat Malmstrom pe contul său de Twitter.

‘Este mulțumitor să fiu în măsură să o nominalizez pe Cecilia’, a declarat Reinfeldt pentru agenția de presă suedeză TT. Începând din 2010, suedeza, care i-a succedat compatrioatei sale Margot Wallstrom, deține postul de comisar pentru afaceri interne. Ea se ocupă mai ales de problemele legate de imigrație, dreptul de azil și securitate.

În timpul primului său mandat, Uniunea Europeană a implementat un sistem de azil european comun, ale cărui noi reguli au fost adoptate în 2013, ce constă în a ‘stabili cine poate beneficia de statutul de refugiat, a stabili normele ce le garantează solicitanților de azil acces la un interpret și la un ajutor juridic, precum și limitarea răgazului acordat autorităților pentru a examina o cerere’, conform site-ului de internet al Comisiei Europene.

Carl Bildt, ministrul suedez de externe, a salutat ‘activitatea splendidă’ pe care Cecilia Malmstrom a realizat-o deja cu un ‘portofoliu dificil’, adăugând că aceasta reprezintă ‘un atu pentru UE și Comisie’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata