Coca Cola preia unul din cele mai mari lanturi de cafenele

26

Compania Coca Cola a oferit presei informatii potrivit carora a ajuns la un acord pozitiv pentru preluarea Costa Coffe. Este vorba de unul din cele mai mari lanturi de cafenele din lume, detinut in prezent de grupul Whitbread Plc. Valoarea vanzarii se ridica la suma de 5.1 miliarde de dolari.

Conform Reuters, Coca Cola incearca sa intre si pe alte zone ale pietii pentru a diversifica operatiunile. Odata cu preluarea Costa Coffe, Coca Cola va avea o retea de peste 4.000 de unitati in peste 30 de tari  din intreaga lume.

Potrivit Whitbread, tranzactia a fost deja aprobata de consiliu. Compania a preluat Costa Coffe in anul 1995 pentru suma de 19 milioane de lire sterline. In acea perioada compania avea in portofoliu doar 39 de cafenele.

Bauturile cale sunt unul din putinele segmente unde Coca-Cola nu are o marca globala. Costa ne ofera acces la aceasta piata cu o platforma puternica de cafea”, a declarat James Quincey, director general Coca Cola.

In prezent, Coca Cola detine peste 500 de marci de bauturi racoritoare, carbogazoase si necarbogazoase. In portofoliu sunt incluse peste 3.900 de produse.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News