Companii farmaceutice japoneze testează tratamente personalizate de cancer pe baza datelor genetice

Un grup de companii farmaceutice și tehnologice japoneze dezvoltă un sistem menit să personalizeze tratamentele bolnavilor de cancer, pornind de la informația lor genetică, astfel încât să sporească eficiența acestor tratamente, informează luni ziarul Nikkei, citat de EFE.

Consorțiul, care include companii precum Eisai, Hitachi, IBM Japan și Fundația Japoneză pentru Cercetarea Cancerului, studiază relațiile între gene, modul cum funcționează medicamentele și tipurile de cancer.

Noua metodă va intra în faza de testare începând din octombrie pe un eșantion de circa 50 de bolnavi de cancer de colon și de stomac. Cercetătorii vor examina 90 de tipuri de gene de celule canceroase ale fiecărui pacient, pentru a găsi anumite tipare și a analiza răspunsul la tratamente în funcție de fiecare structură genetică și a particularităților fiecărui bolnav.

Rezultatele vor permite să se pună la punct medicamente ‘personalizate’ pentru fiecare pacient, cu alte cuvinte dezvoltate pentru a acționa în mod specific anumite gene ale celulelor canceroase.

Proiectul, coordonat de Consorțiul Internațional al Genomului Cancerului (ICGC), este unul din puținele din lume care combină colectarea datelor genetice cu informațiile terapeutice ale fiecărui pacient în parte, conchide sursa citată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata