Concurenţă acerbă la categoria cel mai bun film de animaţie

Oscarul pentru cel mai bun film de animație ar putea oferi cea mai incitantă competiție din acest an la gala premiilor Academiei Americane de Film, ce va avea loc la 22 februarie, relatează Reuters.

Filmele „Big Hero 6”, produs de studiourile Disney, lungmetrajul „How To Train Your Dragon 2”, produs de DreamWorks, „The Boxtrolls”, semnat de Laika Studio, „The Tale of the Princess Kaguya”, produs de Studio Ghibli, și „Song of the Sea” al celor de la Cartoon Saloon vor concura în acest an la Oscarul pentru cel bun film animat.

Pe de altă parte, excluderea lungmetrajului Warner Bros „Lego Movie” — animația cu cele mai mari încasări anul trecut în box-office-ul american (peste 257 milioane de dolari) — din lista de nominalizări pentru Oscar a constituit o surpriză chiar și pentru cei din industrie.

În lipsa unui favorit clar, cursa pentru cel mai bun film de animație din acest an se va duce între producțiile cu un buget mare ca „Big Hero 6” sau „Dragon 2” și lungmetrajele de nișă cum este „Boxtrolls”, este de părere Reuters.

Spre exemplu, „Big Hero 6”, o producție ambițioasă, realizată de un studio de animație adesea pus în umbră de ruda sa mai strălucitoare Pixar, combină influențele japoneze în redarea poveștii lui Hiro, un băiețel genial care se împrietenește cu un robot și formează, împreună alți prieteni, o echipă de supereroi.

În lipsa unei producții Pixar în acest an și absența popularului „Lego Movie” de pe lista de nominalizări, candidații la Oscarul pentru animație din acest an prezintă povești aflate la limita animației, care vizează mai degrabă o audiență de masă.

Premiul pentru cel mai bun film animat este o categorie relativ recentă la Oscaruri, inaugurată abia în 2001 și dominată de studiourile Pixar, care au câștigat șapte premii ale Academiei la această categorie, cu filme ca „Finding Nemo „și „Up”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata