Delta va opri blocarea locurilor din mijloc în avioane, CEO-ul se pronunță asupra proiectului de lege al Georgiei

7

Delta Air Lines a declarat că va opri blocarea locurilor din mijloc începând cu 1 mai, o mișcare ce îi va permite să înceapă să vândă mai multe bilete pe fiecare zbor într-un moment în care cererea de călătorie crește, pe măsură ce mai mulți americani primesc vaccinuri COVID-19.

Delta, cu sediul în Atlanta, este acum singura companie aeriană din SUA care încă limitează capacitatea locurilor pe toate cabinele avioanelor sale pentru a oferi pasagerilor mai mult spațiu în timpul pandemiei, deși studiile au arătat că riscul transmiterii COVID-19 în zbor este redus dacă toată lumea poartă o mască.

Măsura vine în timp ce Delta s-a confruntat cu cereri de boicot asupra poziției sale privind noile restricții de vot adoptate săptămâna trecută în statul Georgia, unde este unul dintre cei mai mari angajatori.
Șeful executivului Delta, Ed Bastian, a lăudat aspecte ale legii susținute de republicani, dar miercuri a luat o poziție mai dură împotriva acesteia.

„Trebuie să precizez clar că factura finală este inacceptabilă și nu corespunde valorilor Delta”, a spus Bastian într-o notă către angajați.

Decizia Delta de a ridica blocul de scaune din mijloc a venit alături de o serie de alte anunțuri, inclusiv reluarea serviciului de gustări și băuturi la bord începând cu 14 aprilie.
Compania aeriană extinde, de asemenea, valabilitatea biletelor care expiră în 2021, iar cele cumpărate în acest an, până la sfârșitul anului 2022, a spus acesta.

Acțiunile Delta au scăzut cu 1,4% în tranzacțiile de dimineață, în linie generală cu pierderile de pe indicele Dow Jones din SUA.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata