Denunțătorul care a dezvăluit conversaţia lui Trump cu Zelenski este un ofiţer CIA

Denunțătorul care a declarat că președintele american Donald Trump a făcut presiuni asupra Ucrainei pentru a-l cerceta pe rivalul democrat Joe Biden este un ofițer CIA și la un moment dat a fost repartizat la Casa Albă, au confirmat joi două surse din cadrul anchetei, potrivit Reuters.

Cotidianul The New York Times l-a identificat pe acest informator ca fiind un ofițer CIA, confirmat în mod independent de agenţia Reuters.

Mark Zaid, un avocat din Washington, care îl reprezintă pe denunțător în ancheta parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, a refuzat să confirme identitatea sau ocupația clientului său.

„Publicarea detaliilor despre denunțător va conduce la identificarea cuiva, indiferent dacă este clientul nostru sau persoana greșită, ca denunțător. Acest lucru îl va situa pe acest individ într-o situație mult mai periculoasă, nu numai în lumea lor profesională, ci și posibila lor siguranță personală”, a spus Zaid pentru Reuters.

Denunțătorul a susținut, într-un raport publicat joi, că Trump a abuzat de poziţia sa prin presarea Ucrainei pentru a-l cerceta pe Biden, iar Casa Albă a încercat să „blocheze” probele cu privire la acea conduită, introducând un rezumat al apelului într-un sistem electronic separat utilizat pentru stocarea și gestionarea informațiilor clasificate sensibile.

Trump a negat infracțiunile și îi acuză pe democrați că au lansat o „vânătoare de vrăjitoare” împotriva sa.

„Ceea ce … democrații fac față acestei țări este o nenorocire și acest lucru nu ar trebui să fie permis. Ar trebui să existe un mod de a opri acest lucru, poate legal prin instanțele judecătorești”, a declarat Trump jurnaliștilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata