Diabetul devine o ”urgenţă sanitară” în Marea Britanie

Diabetul devine o ”urgență sanitară națională” în Marea Britanie, în contextul în care 280.000 de persoane sunt diagnosticate anual cu această boală, ceea ce ar putea exercita o presiune nesustenabilă asupra serviciilor de sănătate publică, a avertizat luni organizația neguvernamentală Diabetes UK.

Organizația neguvernamentală, citată de AFP, a subliniat că 738 de britanici află în fiecare zi că au diabet zaharat tip 2, al cărei principal factor de risc este legat de obezitate.

‘Acest lucru este grăitor pentru scara terifiantă a ceea ce devine rapid o urgență sanitară națională’, a apreciat directoarea ONG-ului Barbara Young, care a adăugat: ‘Pe măsură ce numărul de diabetici crește, am putea vedea și mai mulți oameni suferind de pe urma diverselor complicații și și mai mulți oameni murind tragic de tineri’, a adăugat ea.

Peste o treime din populația britanică este vizată de amenințarea diabetului, iar aproape patru milioane de britanici sunt diabetici, potrivit ONG-ului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata