Drapelul naţional ucrainean a fost arborat pe primăria din Slaviansk

Drapelul național ucrainean a fost arborat pe clădirea primăriei din orașul Slaviansk, bastion separatist din estul țării care se află în prezent sub controlul forțelor de la Kiev, au anunțat ministrul apărării Valeri Gheletei și șeful Statului-Major generalul Viktor Mujenko, informează AFP.

Cei doi oficiali i-au dat vestea președintelui Petro Poroșenko care a ordonat sâmbătă arborarea drapelului Ucrainei pe clădirile administrative din orașul Slaviansk, unde în cursul nopții armata ucraineană a reușit să forțeze retragerea rebelilor proruși și a liderului lor, Igor Strelkov.

Valeri Gheletei a precizat că serviciile sociale esențiale și funcționarea poliției au început să fie restabilite la Slaviansk.

Potrivit unui comunicat al președinției ucrainene, o misiune umanitară a început să ofere asistență locuitorilor din Slaviansk.

Șefii forțelor armate l-au informat de asemenea pe președinte că, în așteptarea unei noi operațiuni armate, o unitate de recunoaștere se află la Kramatorsk, la 15 kilometri de Slaviansk, pentru a vedea dacă orașul, unde s-au retras insurgenții, potrivit televiziunii ruse, nu este minat.

Totodată, liderul autoproclamatei ‘Republici Populare Donețk’, separatistul Aleksandr Borodai, a fost citat de agenția Interfax spunând că separatiștii proruși din estul Ucrainei au fost forțați să-și părăsească pozițiile de-a lungul frontului lor de nord în urma unei ofensive a forțelor guvernamentale, relatează Reuters.

‘Forțele punitive din Ucraina au lansat o ofensivă la scară largă. Având în vedere superioritatea numerică a trupelor inamice, unități ale forțelor armate ale ‘Republicii Populare Donețk’ au fost forțate să-și părăsească pozițiile din sectorul nordic al frontului și să se multe în alte poziții’, a spus Aleksandr Borodai. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata