Fâşia Gaza: Peste 300 de ţinte vizate de Israel; alţi trei palestinieni ucişi

19

Aviația israeliană a vizat peste 300 de ținte în Fâșia Gaza împotriva mișcării Hamas în cursul nopții de miercuri spre joi, în răspuns la continuarea tirurilor cu rachete înspre statul evreu, a anunțat un purtător de cuvânt al armatei, citat de AFP.

‘Noi am vizat 322 de ținte în cursul nopții în Gaza, ceea ce ridică la 750 numărul total al țintelor Hamas, lovite de armată de la începutul operațiunii ‘Protective Edge’ (‘Limita de Protecție’)’, a indicat Peter Lerner, un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Trei persoane au fost ucise și patru rănite, joi, într-un raid israelian împotriva unui vehicul în orașul Gaza, a declarat o sursă medicală, citată de agenția franceză de presă.

În raidul, care a lovit vestul Gazei, a fost ucis Baha Abu al-Leil (35 de ani) și alte două persoane, iar cel puțin patru persoane au fost rănite, a precizat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență, Ashraf al-Qudra.

Acest nou ciclu de violențe este cel mai grav după ofensiva israeliană contra Fâșiei Gaza de la sfârșitul lui 2012, al cărei obiectiv a fost, de asemenea, de a pune capăt tirului cu rachete, scrie AFP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata