Filmul preferat din 2014 al preşedintelui Barack Obama este „Boyhood”

Președintele american, Barack Obama, a declarat că filmul său preferat din 2014 este ‘Boyhood’ (’12 ani de copilărie’), al regizorului Richard Linklater, care l-a filmat timp de 12 ani pe protagonistul său, Ellar Coltrane, de când avea șase ani și până a ajuns la vârsta majoratului, relatează EFE joi.

Șeful de la Casa Albă s-a referit la acest subiect în cadrul unui interviu acordat, împreună cu soția sa, Michelle, revistei ‘People’, care a prezentat câteva extrase din acest dialog joi, pe pagina sa de internet.

”Boyhood’, pe care Obama l-a calificat drept ‘un mare film’, a primit deja mai multe premii, printre care cel pentru cel mai bun regizor la Festivalul de la Berlin. Totodată, această peliculă-experiment a fost nominalizată la cinci categorii pentru Globurile de Aur.

În materie de lecturi, Barack Obama a afirmat că se află ‘la mijlocul unei cărți minunate, editate recent, care se numește *’Redeployment*’, a lui Phil Klay, ‘un veteran al războiului din Irak. Este un volum ‘foarte bun, foarte puternic’, a apreciat președintele american. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata