Fotbal: Dunga este noul selecţioner al Braziliei

Dunga este noul selecționer al echipei Braziliei, pe care mai antrenat-o între 2006 și 2010, ca jucător el fiind campion mondial cu Selecao în 1994, anunță Reuters.

Dunga, în vârstă de 50 de ani, pe numele său adevărat Carlos Bledorn Verri, a fost prezentat marți într-o conferință de presă la sediul federației braziliene (CBF). În primul său mandat de selecționer, el a câștigat în 2007 Copa America, iar în 2009 Cupa Confederațiilor. El a fost demis de CBF după înfrângerea cu Olanda în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2010.

Presa se aștepta încă de săptămâna trecută ca federația să anunțe marți noul selecționer, după ce Luiz Felipe Scolari a demisionat în urma rezultatelor nesatisfăcătoare de la Mondialul 2014, găzduit chiar de Brazilia. Selecao a fost umilită de Germania în semifinale (1-7), apoi a pierdut și finala mică, în fața Olandei (0-3).

Scolari a adus Braziliei ultimul titlu mondial, în 2002.

Dunga a pregătit-o ultima oară pe Internacional, echipă al cărei jucător a fost, el fiind demis în octombrie după o serie de patru eșecuri în campionat, ce au lăsat formația la mijlocul clasamentului. În Europa, el a evoluat la Pisa, Fiorentina, Pescara și Stuttgart.

Ca selecționer al Braziliei, bilanțul său este de 42 de victorii, 12 egaluri și 6 înfrângeri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata