Fotbal: Joseph Blatter va candida pentru un al 5-lea mandat de preşedinte al FIFA

Președintele FIFA, Joseph Blatter, a anunțat că va candida pentru un al cincilea mandat în fruntea instanței conducătoare a fotbalului mondial, cu ocazia alegerilor programate în 2015.

„Voi fi din nou candidat”, a declarat Blatter într-un interviu publicat vineri de cotidianul elvețian Blick.

Conducătorul Federației Internaționale de Fotbal, în vârstă de 78 ani, care conduce destinele fotbalului mondial din 1998, consideră că trebuie să-și ducă până la capăt „misiunea” pe care o are de îndeplinit.

„Mandatul meu se apropie de sfârșit, însă misiunea mea nu s-a încheiat”, a explicat el.

„Sepp” Blatter confirmă astfel, în mod clar, intențiile sale. El lăsase să se înțeleagă acest lucru în luna februarie, la microfonul postului de radio elvețian RTS, când a spus că „nu ar spune Nu” unui nou mandat, dacă federațiile naționale membre îi vor cere să candideze.

„Dacă voi avea o sănătate bună, iar în prezent am, nu văd de ce ar trebui să-mi închei munca, în special munca de consolidare a FIFA”, subliniase el.

Un singur candidat, francezul Jerome Champagne (55 ani), fost vice-secretar general al organizației, s-a declarat până acum dispus să intre în lupta pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc cu ocazia Congresului FIFA din 2015.

Însă acest fost diplomat a recunoscut că „nu crede că îl poate bate” pe Blatter, al cărui consilier a fost în trecut.

Președintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), francezul Michel Platini (58 ani), a repetat la rândul său, cu mai multe ocazii, că își va anunța decizia de a se prezenta sau nu la alegerile pentru președinția FIFA după Cupa Mondială din Brazilia.

Triplu câștigător al Balonului de Aur ca jucător, Platini se consideră ‘singura persoană care îl poate învinge pe Blatter”.

„Sepp” Blatter s-a opus cu fermitate, în cadrul FIFA, instaurării unei limite de vârstă pentru candidații la funcția de președinte, o problemă care va reveni pe masă cu ocazia congresului organizației, programat la Sao Paulo, înaintea startului CM 2014. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata