Germania trebuie să înăsprească legislația privind schimbările climatice, conform regulilor instanței superioare

Curtea superioară din Germania s-a alăturat joi unei tinere care se teme că, creșterea nivelului mării va înghiți ferma familiei, într-o hotărâre care dă termen guvernului până la sfârșitul anului viitor să înăsprească o lege a schimbărilor climatice din 2019.

Decizia aruncă o umbră asupra realizării semnate a ultimului mandat al cancelarului Angela Merkel, un acord eliminat după multe negocieri între conservatorii ei și social-democrații.

Curtea Constituțională germană a declarat într-o hotărâre de joi că legea nu a încălcat în sine drepturile generațiilor viitoare, dar că nu a reușit să prevadă suficiente reduceri suplimentare ale emisiilor de dioxid de carbon începând cu 2031.

Printre reclamanți s-a numărat Sophie Becksen, fiica unei familii de fermieri de pe insula Pellworm din Marea Nordului, care se teme că creșterea nivelului mării ar înghiți ferma ei joasă, lăsând-o fără moștenire.
„Dispozițiile contestate încalcă libertățile reclamanților, dintre care unii sunt încă foarte tineri”, a declarat instanța într-un comunicat. „Dispozițiile descarcă ireversibil sarcinile majore de reducere a emisiilor în perioadele de după 2030.”

Legea angajează Germania să se asigure că până în 2030 emisiile de dioxid de carbon ar trebui să fie cu cel puțin 55% mai mici decât în ​​1990 și că aproape niciun dioxid de carbon să nu fie emis până în 2050.

Legea a fost contestată de patru reclamanți, inclusiv Becksen, cu sprijinul grupurilor ecologiste, inclusiv Greenpeace și mișcarea Vineri pentru viitor, care a fost inspirată de atacantul școlii suedeze Greta Thunberg.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata