Guvernul olandez va lăsa 3.500 de fani să urmărească din tribune concursul Eurovision

16

Concursul Eurovision a primit permisiunea de a lăsa 3.500 de fani să urmărească personal din tribune spectacolul, ca parte a procesului guvernului olandez.

Spectacolul muzical anual va fi pus în scenă la Ahoy Arena din Rotterdam în luna mai, după ce a fost anulat anul trecut.

Conform planului, locul ar fi pe jumătate plin, iar fanii ar avea nevoie de un test Covid negativ înainte de a fi lăsați să intre.

Organizatorii Eurovision au salutat decizia și au spus că vor „lua în considerare opțiunile disponibile acum”.

Aceștia au spus că „vor anunța mai multe detalii în următoarele săptămâni cu privire la modul în care pot admite publicul în siguranță la locația Ahoy din Rotterdam, dacă situația o va permite”.
Ei au adăugat că sănătatea și siguranța participanților „rămâne prioritatea noastră principală” și că toți artiștii și delegațiile lor vor urma un „protocol strict”.

Anunțul urmează unui proces similar care a implicat 1.500 de fani la un festival de muzică de lângă Amsterdam în martie, în timp ce 5.000 de spectatori au avut voie să înveselească Olanda într-un meci de calificare la Cupa Mondială de fotbal sâmbătă.

Cu toate acestea, săptămâna trecută, prim-ministrul Mark Rutte a declarat că o restricție la nivel național și alte restricții asupra coronavirusului vor fi prelungite cu trei săptămâni până la sfârșitul lunii aprilie.

Aranjamentele finale pentru Eurovision vor fi confirmate la sfârșitul lunii și ar putea fi reduse în continuare dacă există un nou vârf al infecțiilor.

Eurovision va avea loc în perioada 18-22 mai, iar organizatorii au stabilit anterior patru scenarii posibile, variind de la organizarea unui spectacol complet ca de obicei, până la spectacole preînregistrate și fără public în direct.

James Newman, care urma să reprezinte Marea Britanie anul trecut, se va întoarce la concursul din acest an cu o piesă numită Embers.
El va merge împotriva cântăreților din alte 38 de națiuni. Cu toate acestea, este puțin probabil ca fanii străini să poată participa din cauza restricțiilor de călătorie internaționale.

Finala Eurovision va avea loc în aceeași noapte cu un flux live al Festivalului Glastonbury cu vedete precum Coldplay, Haim și Jorja Smith, care a fost anunțat miercuri.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News