Hillary Clinton: „Pentru prima dată în istoria ţării o femeie obţine învestitura”

Hillary Clinton a revendicat marţi victoria la primarele democrate cu prilejul unui discurs la New York, insistând asupra caracterului istoric al învestiturii sale pentru a reprezenta partidul democrat la prezidenţialele din noiembrie, transmite AFP.

„Mulţumită vouă, am făcut un pas important. Este pentru prima dată în istoria ţării noastre când o femeie este învestită de unul dintre marile partide”, a declarat la Brooklyn fosta Primă Doamnă, 68 de ani, în faţa simpatizanţilor săi cuprinşi de bucurie.

„Victoria din această seară nu este a unei persoane, ea aparţine unei generaţii de femei şi bărbaţi care s-au luptat şi sacrificat şi au făcut posibil acest moment”.

Hillary Clinton, care exact cu opt ani în urmă s-a retras din cursa pentru Casa Albă în faţa lui Barack Obama, a profitat de discursul său de victorie pentru a-l ataca pe adversarul său republican, Donald Trump.

„Podurile sunt mai bune decât zidurile”, a afirmat ea, referindu-se la intenţia omului de afaceri de a construi un zid la graniţa cu Mexicul.

Hillary Clinton s-a adresat susţinătorilor la finalul unei „super-marţi” cu primare în şase state, printre care în New Jersey, unde l-a învins pe Bernie Sanders, New Mexico şi California ale căror rezultate urmează să fie anunţate.

Potrivit abcnews, senatorul de Vermont, Bernie Sanders, a câştigat primarele din Dakota de Nord, în timp ce în Dakota de Sud conducea fostul secretar de stat după numărarea a 90% din buletinele de vot.

Hillary Clinton va fi învestită oficial cu prilejul Convenţiei partidului democrat, organizată între 25 şi 28 iulie la Philadelphia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata