Indonezia: Vulcanul Sinabung a erupt din nou

Muntele Sinabung, unul din cei mai activi vulcani din Indonezia, a erupt sâmbătă seară, aruncând în aer cenușă fierbinte. Nu s-au anunțat pagube, iar autoritățile nu au evacuat populația, a anunțat duminică purtătorul de cuvânt al agenției pentru gestionarea dezastrelor, preluat de Xinhua.

Vulcanul din districtul Karo din Sumatra de Nord a erupt la 23:05 (ora locală), aruncând cenușă fierbinte la o înălțime de până la 4 km. ‘Înălțimea la care a ajuns cenușa nu se poate determina cu precizie fiindcă erupția a avut loc noaptea, pe vreme noroasă’, a declarat telefonic agenției Xinhua purtătorul de cuvânt.

Mount Sinabung (2.600 m) a erupt pe 29 iunie, la câteva luni după ce erupsese intermitent din septembrie până în februarie, făcând 15 victime și ducând la evacuarea a peste 30.000 de persoane. Unele din persoanele evacuate s-au întors acasă, însă 14.130 au rămas în adăposturile asigurate de autorități.

Mount Sinabung se numără printre cei peste 120 de vulcani activi din Indonezia, țară cu frecvente seisme din cauză că se află pe ‘Inelul de foc al Pacificului’. El a erupt în septembrie 2013, după 400 de ani de inactivitate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata