Irak: Preşedintele Parlamentului a supravieţuit unui atac cu bombă

22

Preşedintele Parlamentului irakian a supravieţuit, luni, unui atac cu bombă în nordul Irakului, în timp ce 25 de militanţi Al-Qaida au fost ucişi într-o explozie, iar alte opt persoane au fost rănite în atacuri separate pe teritoriul irakian, a informat poliţia, potrivit Xinhua.

În provincia nordică Nineveh, o bombă a explodat în apropierea convoiului preşedintelui Parlamentului, Osama al-Nujaifi, şi a fratelui acestuia, guvernatorul Atheel al-Nujaifi, la sud de Mosul, a afirmat o sursă din poliţia locală pentru agenţia chineză de presă.

Explozia a deteriorat una din maşini şi a rănit două gărzi de corp ale oficialului, însă cei doi fraţi au scăpat nevătămaţi, conform aceleiaşi surse.

În Bagdad, cinci persoane au fost rănite după ce o bombă a fost detonată în apropierea unui restaurant popular din sudul capitalei irakiene, a declarat o altă sursă din poliţie pentru Xinhua.

Într-un incident separat, un colonel a fost rănit grav de o bombă ataşată la maşina lui, în centrul Bagdadului.

Anterior, în cursul zilei de luni, o sursă din provincia Salahudin a indicat că 25 de militanţi ai Al-Qaida au fost ucişi într-o explozie masivă din cauza unei erori tehnice, în timp ce construiau un camion-capcană în apropiere de oraşul Samarra.

Irakul se confruntă, în prezent, cu cele mai grave violenţe din ultimii ani. Potrivit Misiunii de Asistenţă a ONU în Irak, 8.868 de irakieni, inclusiv 7.818 civili şi membri ai poliţiei civile au fost ucişi în 2013, cel mai ridicat bilanţ din ultimii ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata