Jeffrey Webb, revocat din funcţia de preşedinte al CONCACAF

Confederația de fotbal a Americii de Nord, Centrale și Caraibelor (CONCACAF) a decis joi să îi revoce din funcții pe președintele Jeffrey Webb și pe Eduardo Li, membru al Comitetului său Executiv, ambii aflați între cele 14 persoane inculpate de justiția americană pentru corupție, transmite AFP.

”În conformitate cu statutele CONCACAF, Comitetul executiv i-a revocat, cu titlu provizoriu, din funcțiile lor pe Jeffrey Webb și Eduardo Li (președintele federației costaricane) și l-a numit pe Alfredo Hawit, până acum vicepreședinte, în portul de președinte al CONCACAF”, a anunțat organizația într-un comunicat.

De asemenea, secretarul general al forului localizat la Miami (Florida), Enrique Sanz, a fost disponibilizat.

Webb, președintele federației de fotbal din Insulele Cayman, îi succedase în 2012 la conducerea CONCACAF controversatului Jack Warner, pus și el sub acuzație de justiția americană.

Grație funcției din CONCACAF, Webb făcea parte din Comitetul Executiv al FIFA, fiind unul dintre vicepreședinții forului mondial.

CONCACAF a mai anunțat că încredințează președinților federațiilor canadiană, Victor Montagliani, americană, Sunil Gulati, și mexicană, Justino Compean, ”responsabilitatea formării unei comisii care să evalueze derularea operațiunilor comerciale ale CONCACAF, în lumina ultimelor dezvăluiri”

”Suntem profund dezamăgiți de afirmațiile justiției, care demonstrează încă o dată că organizația CONCACAF fost victima unei fraude”, a subliniat Alfredo Hawit, noul conducător al forului.

”Vom continua să colaborăm total cu ancheta autorităților”, a mai spus oficialul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: concacaf.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata