La Pompei a fost descoperit un mormânt preroman în perfectă stare de conservare

22

Un mormânt preroman în perfectă stare de conservare, care cuprinde un schelet de femeie și amfore, a fost descoperit recent la Pompei de arheologi francezi, a anunțat luni directorul celebrului sit arheologic italian. „Pompei continuă să fie o sursă inepuizabilă de descoperiri științifice”, a afirmat Massimo Osanna într-un comunicat preluat de 20minutes.fr.

Mormântul descoperit de echipa de la Centrul Jean-Berard datează din epoca sannitică — secolul al IV-lea î.e.n. — și se află la Poarta Herculaneum. În el se află o serie de vase și amfore foarte bine conservate, constituind o dovadă rară a practicilor funerare din Pompeiul acelei perioade.

Descoperirea permite „cercetări asupra unei perioade istorice puțin studiate până în prezent”, spune Massimo Osanna, arheolog numit acum doi ani în fruntea administrației sitului, în plină polemică asupra întreținerii locului.

„Aceste săpături arheologice sunt o dovadă că Pompei este un oraș încă viu care trebuie conservat deoarece continuă să dezvăluie elemente de cercetat”, arată directorul sitului.

Fostul oraș roman acoperit de cenușa vulcanului Vezuviu, în 24 august 79, este al doilea sit turistic din Italia după Colosseumul din Roma, cu 2,7 milioane de vizitatori în 2014. Mii de persoane, arheologi, meșteșugari și experți se schimbă în fiecare an pentru a continua săpăturile și a restaura situl, încheie 20minutes.fr. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata