Leonor, fiica cea mare a prinţului moştenitor Felipe, va deveni prinţesă de Asturias, Gerona şi Viana

Fiica cea mare a prințului moștenitor Felipe de Asturias, care urmează să fie proclamat rege al Spaniei în urma deciziei Regelui Juan Carlos de a abdica, va moșteni trei titluri nobiliare care datează din Evul Mediu și va fi prințesă de Asturias, Gerona și Viana, semnalează miercuri cotidianul La Razon.

Istoria Spaniei este foarte veche și complexă. Astfel se face că, din Evul Mediu, este recunoscut oficial moștenitorul Coroanei, cu scopul creșterii rolului formal și îndepărtând orice îndoială privitoare la viitor și succesiunea la tron. În cele trei regate medievale spaniole au fost create titluri exclusive pentru moștenitori.

În regatul Castillei, titlul dat moștenitorului a fost cel de prinț de Asturias (creat în 1388); în Aragón, moștenitor este prințul de Gerona (creat în 1416), iar în Navarra, prințul de Viana (creat în 1423). Când aceste vechi regate spaniole au fost moștenite de urmașii regilor catolici, cele trei titluri de prinț i-au revenit unui singur moștenitor — Carol I.

Constituția Spaniei stabilește la articolul 57.2 că „prințul moștenitor… va avea demnitatea de prinț de Asturias și celelalte titluri legate tradițional de succesorul la Coroana Spaniei”.

Odată ce va deveni prințesă moștenitoare, Leonor va continua să meargă la aceeași școală, însă va fi prezentă la evenimente oficiale și va primi instrucție militară, precizează cotidianul El Pais. Explicațiile, amintește cotidianul spaniol, au început când Leonor de Borbón y Ortiz a întrebat: „de ce ne fac atâtea fotografii?”. Atunci, prințul Felipe și prințesa Letizia i-au explicat că bunicii ei erau regii Spaniei. Ulterior, prințesa i-a răspuns fiicei ei, când a întrebat-o unde muncea: „pentru Spania„. La 8 ani, Leonor știe de acum că familia sa este familia regală, și că ea este chemată să fie într-o zi regina Spaniei.

Când va împlini 18 ani, Leonor va jura pe Constituție, așa cum a făcut-o și tatăl său. Acum, va termina clasa a treia, ia lecții de balet și vorbește engleza, însă pe viitor, ar putea primi instrucție militară și și-ar putea face o parte din studii în străinătate. Deocamdată însă, părinții ei au vrut ca Leonor să-și trăiască frumos copilăria și au dat dovadă de foarte multă atenție și multă discreție în legătură cu activitățile ei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata