Mare mister: Fire din părul lui Napoleon tocmai la Sydney !

Câteva fire de păr despre care se spune că ar fi fost tăiate de pe capul lui Napoleon Bonaparte în timp ce împăratul francez se afla pe patul de moarte au fost descoperite la Primăria din Sydney în timpul unor lucrări de renovare a clădirii vechi de 130 de ani.

Firele de păr de culoare castaniu deschis, legate cu un şnur, au zăcut ani de zile în arhivele impozantei clădiri împreună cu o scrisoare, dar nimeni nu ştie când, de ce şi cum au ajuns acolo. Margaret Betteridge, care a organizat o expoziţie de curiozităţi descoperite în clădire, a declarat că ea nu poate fi sigură că firele de păr i-au aparţinut într-adevăr împăratului francez, dar că scrisoarea care le însoţeşte ar fi un indiciu în acest sens.

În scrisoare, un scoţian pe nume Ned Todd explică faptul că a primit firele de păr de la o femeie al cărei frate, maiorul William Crockat, a fost prezent în momentul morţii lui Napoleon. ‘Dacă nu greşesc, femeia a spus că fratele său (maiorul Crockat) a tăiat chiar el firele de păr de pe capul ilustrului decedat”, scrie scoţianul.
Mult mai misterios este modul în care firele de păr au ajuns tocmai la Sydney, la o distanţă de peste 13.000 de km de Insula Sf. Elena, unde Napoleon a încetat din viaţă în 1821, la vârsta de 51 de ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata