Micul trafic la frontiera cu Republica Moldova va deveni mai simplu

După ce timp de două zile presa de la Chişinău a relatat problemele şi greutăţile în privinţa obţinerii permiselor de mic trafic la frontieră cu România, acuzând în acest sens şi autorităţile de la Bucureşti, presa de peste Prut se arată încrezătoare că problema se va rezolva, în urma discuţiilor dintre premierii Emil Boc şi Vlad Filat şi a promisiunilor de la Bucureşti în acest sens.

N-am tras alarma degeaba – procedura de obţinere de către cetăţenii moldoveni a permisului de mic trafic de frontieră pentru intrarea în România s-ar putea simplifica. Cel puţin asta au convenit miercuri, într-o discuţie telefonică, premierul moldovean Vlad Filat şi omologul său român Emil Boc.
Dis-de-dimineaţă, premierul Filat a trecut pe la Consulatul României, scrie joi cotidianul Timpul, cel care a criticat cel mai dur procedura de obţinere a permiselor.

Publicaţia relatează despre convorbirea telefonică de miercuri Boc-Filat şi despre faptul că premierul român ‘a mandatat Ministerul de Externe al României să emită un nou formular simplificat de obţinere a permisului de mic trafic la frontieră’.
Premierul român ‘s-a referit şi la unele condiţii simplificate ce ar putea facilita obţinerea permisului, cum ar fi declaraţia pe proprie răspundere a solicitantului de permis’.

Permisele de mic trafic ar putea fi obţinute mai uşor, în baza unei declaraţii pe proprie răspundere. Premierul Vlad Filat şi omologul său român, Emil Boc, au convenit miercuri, într-o convorbire telefonică, să simplifice procedurile, scrie şi Ştirea Zilei, după ce într-un alt material a remarcat problemele cu care se confruntă cetăţenii moldoveni pentru obţinerea permisului de mic trafic.

‘Autorităţile române vor emite un nou formular simplificat de obţinere a permisului de mic trafic la frontieră’, titrează Info-Prim Neo, referindu-se la convorbirea telefonică dintre cei doi premieri. ‘Permisele de mic trafic necesită prea multe acte’, scrie politik.md, după care anunţă că ‘Boc a cerut simplificarea procedurilor pentru permisul de mic trafic’.

Doar Moldova Suverană rămâne pe poziţia că România ‘a trişať, iar premierul Filat a minţit populaţia atunci când a vorbit despre posibilităţile oferite de micul trafic la frontieră. ‘România a trişat şi s-a jucat premeditat cu speranţele moldovenilor simpli, care vedeau în acest Acord o posibilitate de a-şi comercializa produsele agro-alimentare’, scrie joi Moldova Suverană.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata