NASA avertizează: Terra va fi lovită în curând de explozii solare

Oficialii NASA ne avertizeaza ca Pamantul va fi lovit in 2013 de explozii solare devastatoare, deoarece, atunci, Soarele va ajunge la maximul puterii sale.

Conform scenariului furnizat de specialistii de la NASA, Terra va fi afectata de explozii solare extreme. Sistemele solare vor fi distruse, satelitii artificiali nu vor mai functiona, zborurile vor fi intrerupte, generatoarele de curent se vor supraincalzi si omenirea va ramane in bezna, precizeaza The Telegraph, citat de 9am.ro.

Cauza? In trei ani de zile se preconizeaza ca Soarele va ajunge la maximul puterii sale. In aceeasi avertizare ingrijoratoare, NASA mai anunta ca o super furtuna de lumina poate cauza consecinte catastrofice pentru omenire, iar mai grav este ca, serviciile de urgenta sau securitatea nationala nu vor putea face nimic, oricat de multe masuri de precautie s-ar lua.

Oamenii de stiinta mai cred ca vor fi distruse toata aparatura electronica incepand de la echipamentele spitalelor, sistemele bancare, statiile de control aerian, pana la cele mai simple gadgeturi cum ar fi computerele, iPodurile si echipamentele Sat Navs.

Datorita atasamentului si dependentei maxime pe care oamenii au dezvoltat-o fata de aparatura electronica, despre care se se stie ca este sensibila la energia magnetica, pagubele materiale s-ar ridica la miliarde de dolari si probleme devastatoare pentru guvernele intregii lumi.

„Stim ca va veni, dar nu putem estima cat de rau va fi”, a declarat Dr. Richard Fisher, directorul departamentului de heliofizica din cadrul NASA, atunci cand a fost intrebat despre o aproximare a pierderilor materiale.

 

Cat de mult trebuie sa ne ingrijoreze acest fenomen?


Cel mai optimist scenariu este acela in care Terra va suferi doar cateva ore din cauza furtunilor magnetice si nu zile sau luni intregi, asa cum prevede Dr. Fisher. Cert este, avertizeaza cercetatorii NASA, ca masurile trebuie luate din timp pentru a preveni un dezastru de asemenea proportii.

Saptamana trecuta a avut loc la Washington DC, o Conferinta Spatiala, la care au participat oameni de stiinta NASA, politicieni, cercetatori si oficiali ai Guvernului, pentru a discuta depre acest tip de avertizari.

Aceast fenomen va face Soarele sa ajunga la o temperatura de peste 5500 grade C (10,000 grade F). In plus, la fiecare 22 de ani, ciclul magnetic al Soarelui atinge punctul maxim, in timp ce „flacarile” soarelui ating cota maxima odata la 11 ani. Ei bine, in 2013, aceste doua evenimente se vor combina si vor produce un nivel imens de radiatii.

Cel mai probabil scenariu pe care acesta il ofera, este ca zone foarte mari, incluzand Europa de Nord si Marea Britanie, vor ramane primele fara energie si acces la echipamentele electronice pentru ore, poate zile intregi.


Citește și
2 Comentarii
  1. Lorenzo spune

    Dintr-un punct de vedere poate ca sunt binevenite aceste explozii solare si anume vor da de lucru societatii, deci vor fi locuri de munca pentru mai multi oameni( in ideea ca sistemele electronice vor fi distruse si va fi nevoie de altele). Speram sa supravietuim noi, oamenii in urma evenimenteleor, pentru ca am inteles ca pot avea loc multe atacuri de cord in perioada aceea.

  2. victor spune

    asta e viata si bune si rele eu nu cred dar vom vedea si sper sa avem si arestari totusi lumea intra in panica cu aceste vorbe spuse de un ciuri buri

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata