Papa Francisc i-a contactat telefonic personal pe Mahmoud Abbas şi pe Shimon Peres în legătură cu Fâșia Gaza

Papa Francisc i-a contactat telefonic personal pe președinții palestinian și israelian, Mahmoud Abbas și, respectiv, Shimon Peres, pentru a le aduce la cunoștință ”profunda sa preocupare în legătură cu starea actuală de război” care afectează mai ales Fâșia Gaza, a anunțat vineri Vaticanul, relatează AFP și Reuters.

Jorge Mario Bergoglio le-a spus că ”acest climat de ostilitate, de ură și de suferință crescândă dintre cele două popoare provoacă numeroase victime și dă loc unei situații de urgență umanitară deosebită”, potrivit unui comunicat al Vaticanului.

Așa cum a procedat în timpul recentului său pelerinaj pe Pământul Sfânt la sfârșitul lui mai, Suveranul Pontif a făcut apel la ”toate părțile implicate și la toți cei care au responsabilități la nivel local și internațional să se angajeze pentru a face să înceteze ostilitățile”.

Papa Francisc dorește ”un armistițiu, pace și reconciliere”, a adăugat el.

Israelul și-a continuat vineri ofensiva aeriană, apoi terestră, în Fâșia Gaza, începută în urmă cu circa 11 zile, soldată, potrivit ultimului bilanț, cu moartea a 265 de palestinieni și rănirea altor cel puțin 1.920. De asemenea, un soldat israelian a fost ucis în cursul ofensivei, acesta fiind cea de-a doua victimă israeliană de la declanșarea ostilităților. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata