Papa îi îndeamnă pe credincioşi să-şi „construiască viaţa pe ce este esenţial”

22

Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioşi să-şi ‘construiască viaţa pe ceea ce este esenţial’. ‘Trebuie să ne dezicem de idoli, de lucrurile sterile’, a declarat duminică, 9 martie, Suveranul Pontif în faţa mulţimii entuziaste, reunite în Piaţa Sfântul Petru, cu puţin timp înainte de plecarea sa la sud de Roma, unde se va retrage, timp de şase zile, pentru ‘exerciţii spirituale’ prilejuite de postul Paştelui, informează AFP.

Suveranul Pontif a comentat pasajul din Biblie în care Satana încearcă, în plin deşert, să-l supună pe Iisus tentaţiei. ‘Prin răspunsurile sale, Iisus ne aminteşte că ‘omul nu trăieşte doar cu pâine, ci şi cu fiecare cuvânt rostit de Dumnezeu”, a subliniat Papa, estimând că ‘acest lucru le dă oamenilor forţă, îi sprijină în lupta împotriva mentalităţii mondene care reduce omul la nivelul necesităţilor sale primare, care îl face să-şi piardă foamea de ceea ce este adevărat, bun şi frumos, de foamea pentru Dumnezeu şi dragostea Sa’.

Fostul arhiepiscop de Buenos Aires a citat ‘trei tentaţii’ la care oamenii ar trebui să reziste: ‘bunăstarea economică’, ‘un stil spectaculos şi miraculos’ şi ‘calea puterii şi a dominaţiei’.

La finalul discursului său, Papa i-a îndemnat pe credincioşi să-şi amintească de lecţia lui Iisus în faţa lui Satana, care ‘este un mare seducător’: ‘în momentul în care suntem supuşi tentaţiilor, nu trebuie să avem un dialog cu Satana, ci doar să facem referire la cuvintele lui Iisus, acest lucru ne va salva’.

După rugăciunea Angelus rostită împreună cu mulţimea, Papa le-a cerut credincioşilor să se roage pentru el şi ‘colaboratorii Curiei romane’, care se vor retrage duminică lângă Roma, pentru exerciţii spirituale, până vineri.

Prin urmare, Suveranul Pontif nu va fi la Vatican la prima aniversare de la alegerea sa, la 13 martie 2013, iar în întreaga perioadă toate audienţele, inclusiv cea generală de miercuri, din Piaţa Sfântul Petru, vor fi suspendate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata