Pompierii se luptă pentru a stăpâni focul de pe Muntele Table din Africa de Sud

Muncitorii sud-africani au început să evacueze de urgență trei clădiri rezidențiale cu 17 etaje, cu vedere la orașul Cape Town, în timp ce un incendiu provocat de vânturi puternice continuă să ardă ieșit de sub control de-a lungul Muntelui Table, au declarat luni oficialii orașului.

Incendiul a început duminică dimineața devreme pe versanții vârfului Diavolilor, o altă parte a fundalului montan al orașului Cape Town, forțând studenții Universității din Cape Town să evacueze reședințele, în timp ce flăcările fugare au incendiat mai multe clădiri din campus, inclusiv o bibliotecă care conținea cărți și scenarii istorice.

Aproximativ 250 de pompieri se luptă pentru a controla focul. O pană groasă de fum ascunde vizibilitatea în tot centrul orașului.

Printre alte proprietăți avariate se numără restaurantul popular al drumeților de la Memorialul Rodos și Moara Mostert cu acoperiș din stuf, construită în jurul anului 1796 și cea mai veche moară de lucru din Africa de Sud.
Doi pompieri au suferit răni prin arsuri și au fost spitalizați pentru tratament, au spus oficialii, în timp ce o schimbare a direcției vântului a văzut focul răspândindu-se rapid către centrul orașului, peste noapte.

Citeste si:  A vrut să omoare un păianjen şi a dat foc casei

„Personalul și voluntarii din domeniul gestionării riscurilor de dezastru au început să evacueze Parcul Disa din Vredehoek”, au spus oficialii orașului. Clădirile rezidențiale identice Disa Park se află aproape de poalele muntelui și au vedere la cartierul central de afaceri.

Toate școlile din zona Vredehoek au fost rugate să evacueze, a spus o purtătoare de cuvânt a gestionării dezastrelor, adăugând că și casele utilizate pentru a găzdui miniștrii de cabinet din Walmer Estate au fost de asemenea curățate.

Oficialii orașului au confirmat că un suspect a fost reținut ieri seară pe Devil’s Peak, pe fondul speculațiilor că ar fi putut fi declanșate incendii suplimentare și dacă focul original a fost aprins în mod deliberat printr-un incendiu.

Citeste si:  Instanța supremă de la Madrid a emis un nou mandat de arestare pe numele lui Carles Puigdemont
Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner