Primul clip muzical filmat în spaţiul cosmic

Primul clip muzical filmat în spațiul cosmic îi aparține astronautului canadian Chris Hadfield și a fost înregistrat la bordul Stației Spațiale Internaționale (SSI).

Postat pe YouTube la data de 12 mai 2013, moment în care a intrat oficial în Guinness World Records, videoclipul îl prezintă pe Chris Hadfield interpretând o versiune modificată a piesei ”Space Oddity”, semnată de David Bowie. În timp ce cântă, astronautul plutește în imponderabilitate cu chitara sa, Pământul putând fi observat în fundal.

Vocea și partea solo de chitară au fost înregistrate în spațiu, pe când pianul și restul instrumentelor au fost mixate și adăugate într-un studio terestru. Chris Hadfield a fost primul comandant canadian al SSI.

Până la 17 ianuarie 2014, clipul lui Hadfield a fost vizionat de 20.528.366 de ori. La data de 7 decembrie 2015, acesta strânsese 27.265.351 de afișări.

Chris Hadfield a lansat la 31 octombrie 2015, albumul ”Space Sessions: Songs From A Tin Can”. Vocea pentru cele 11 cântece a fost înregistrată în spațiu. Printre titlurile acestora se numără: ”Space Lullaby”, ”Ride That Lightning”, ”Beyond the Terra” și ”Feet Up”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: youtube.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata