Ryanair va introduce plata toaletei din avion cu card

 
Compania aeriana irlandeza Ryanair a decis sa introduca plata la folosirea toaletelor din avioanele sale. Sa mergi la baie va costa 1 lira sterlina , a afirmat recent CEO al Ryanair, Michael O'Leary, cu alte cuvinte 1 euro si 12 centi. Cu toate acestea, modalitatea de plata se va schimba. Nu mai este prevazuta fanta prin care se introduc monezile , ci se va folosi cardul.
 
O'Leary a judecat cu prea mare lejeritate atunci când a spus ca „nimeni in istoria zborurilor nu s-a urcat niciodata la bordul unui avion Ryanair cu mai putin de o lira strelina in buzunar”. Aceasta afirmatie a fost nefondata si hazardata, crede ziarul italian La Stampa, daca o raportezi la alte monezi de metal.
 
Printre zecile de milioane de pasageri care zboara cu Ryanair, deplasându-se de la o tara la alta intr-o confuzie de lire sterline, euro, franci si asa mai departe, câti se vor urca in avion pregatiti din punct de vedere economic? Nici compania nu se va putea descurca cu formula de tip Pilat din Pont: „Cu atât mai rau pentru ei”.
 
Ce scene atroce vor avea loc la mare inaltime printre pasagerii disperati, in stare de maxima urgenta,  in fata  descoperirii ca  indispensabila  moneda  nu exista?  Oare  se  va  asista  la  colecte improvizate? La cersit lamentabil pe  lânga alti pasageri, putini dispusi sa dea o mina de ajutor deoarece chiar daca nu simt nevoia atunci sa mearga la toaleta ar putea -o simti in scurt timp, si atunci de ce ar trebui sa dea din mâna pretioasele monezi unui necunsocut, pentru ca ulterior sa se caiasca?
 
Atunci iata ca se rezolva totul, se gândeste compania Ryanair, plasând la intrarea in toalete scannerul pentru carduri. În realitate, si acest lucru este gândit cu prea mare lejeritate. Cine spune ca toti clientii Ryanair detin carduri? Oare milioanele de studenti saraci care prefera companiile aeriene low cost au in buzunar legitimatia din plastic pentru bani?
 
Apoi ramân multe detalii de stabilit. De exemplu, odata platit faimosul euro si 12 centi poti sta inchis in baie cât vrei? Sau va exista un mecanism care marcheaza timpul? Si cât timp? 5 minute? Dupa care usile se dau de pereti fara mila indiferent daca ti-ai terminat sau nu nevoile? Cei care nu au terminat se vor baricada oare din interior, respingând multimile urlatoare de afara? Sau se va putea prelungi ramânerea, reintroducând cardul in timp ce esti inchis inauntru? , se intreaba La Stampa.Ryanair va anunta toate acestea.
 
Pentru moment, compania informeaza ca ideea de a impune plata la toaleta nu se doreste a fi un ultragiu, ci o maniera de a tine scazut pretul biletului, excluzând de la plata costurile accesorii si voluntare. Acest lucru era valabil deja cu bauturile, snack-urile, castile audio (daca sunt disponibile) taxe pentru depasirea kg la bagaje. La Ryanair nu se incalca dispozitiile. Se plateste si check-in-ul la aeroport , pe care compania vrea sa -l desfiinteze de tot inlocuindu-l cu cel gratuit pe Internet. Se plateste totodata prioritatea la imbarcare, cu alte cuvinte rândul cel mai scurt, in cazul ca ar exista persoane interesate de acest rafinament.
 
Peste putin timp se va plati si mersul la toaleta. Dar, a plati toaleta i-ar putea determina pe pasageri sa cumpere mai putine bauturi la bord. Astfel, compania va câstiga la un capitol dar va pierde la altul. Oare merita sa apuce pe acest drum?, se intreaba in final La Stampa.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata