Soţul infidel avea “o relaţie” cu un agent albanez

3

Un agent german impartasea secrete amantului sau albanez. O sotie inselata a provocat in Germania un proces judiciar fara precedent impotriva unui agent al serviciilor secrete. Anton Robert K., in vârsta de 42 de ani, agent al serviciului federal de informatii Bundesnachrichtendienst (BND), a fost detasat intre februarie 2005 si martie 2008 la ambasada germana din Macedonia si Kosovo.

Aici l-a cunoscut pe Murat A., albanez in vârsta de 29 de ani, pe care l-a angajat ca traducator in iunie 2005 si cu care a sfârsit prin a avea o relatie homosexuala si adultera, noteaza ziarul El Mundo.
În afara de asternut si de musaca, K. impartasea cu amantul sau si informatii sensibil confidentiale privind structura interna a BND, ignorând ca Murat, la rândul sau colabora cu alte servicii de informatii straine si facea sa circule confidentele amantului sau atât intre spionii dusmani câti si intre membrii crimei organizate din regiune.

În noptile reci de iarna de la Pristina, au iesit din dormitor zeci de date care au facut ca BND sa piarda cel putin 19 informatori, si care i-a zadarncit reteaua creata cu mare greutate timp de zece ani. Procurorul, care saptamâna aceasta a formulat capetele de acuzare in fata unui tribunal din Munchen, asigura ca securitatea Republicii Federale Germane a fost pusa in pericol.

Cine stie daca nu cumva decizia cu care Germania a surprins Europa, in februarie 2008, recunoscând oficial noul stat european Kosovo si anuntând angajarea de relatii intre Berlin si Pristina, nu a avut legatura cu aceasta scurgere informativa in care, tinând cont de cele intâmplate, Germania a avut de suferit.
Nesatiosul Murat, nu s-a multumit doar cu informatii secrete obtinute atât direct cât si printr-o copiere clandestina pe memoria unui USB a hard-discului computerului amantului sau.

Murat l-a convins de asemenea pe K. sa-i faca o polita de asigurare pe viata pe numele sau. Însa faptul nu a trecut neobservat de sotia lui K., care descoperise mai multe mail-uri suspecte ale sotului. Ea a aflat astfel ca sotul ei inchiriase o luxoasa vila la Pristina, in care traia cu traducatorul sau. Imediat i-a alertat pe superiorii lui de la centrala germana a BND, despre pericolul ce plana asupra securitatii nationale.

Procurorul adauga, la capetele de acuzare si o delapidare de 14.700 de euro de la bugetul statului menti sa-i acopere chetuielile de spionaj dar care nu au putut fi justificate de impricinat. Aceasta parte a acuzatiei va fi si cel mai greu de probat. Avocatii celor doi, Sascha Jung si Christian Stünkel au adoptat pâna acum tactica tragerii de timp, cerând din start mai multe saptamâni pentru a examina in detaliu dosarele clientilor lor intocmite de Procuratura.

Ei spun ca clientii lor nu sunt vinovati si ca agentul K. nu i-a furnizat informatii lui Murat decât in calitatea lui de traducator. Cei doi amanti nu-si recunosc decât vina de a nu-i fi informat pe superiorii lor despre relatie si se considera victimele “unei crize nebune de gelozie” a sotiei inselate. Ambii risca o pedeapsa cu zece ani de inchisoare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata