Ţigara electronică, interzisă în locurile publice din New York

Țigara electronică este interzisă, începând de marți, 29 aprilie, la New York, în locurile publice, restaurante, baruri, parcuri și pe plaje, la fel ca țigările obișnuite, transmite AFP.

Măsura, adoptată de Consiliul municipal pe 19 decembrie, a fost semnată de fostul primar al orașului Michael Bloomberg și a intrat în vigoare marți. Legislația împotriva fumatului este deosebit de severă la New York. Vârsta legală pentru a putea cumpăra țigări, obișnuite și electronice, va crește la 21 de ani pe 18 mai, măsura fiind fără precedent pentru un mare oraș american.

La New York este interzis fumatul în baruri, restaurante, birouri, parcuri publice și pe plaje, precum și în multe imobile rezidențiale.

Tot marți a intrat în vigoare măsura de interzicere a țigărilor electronice în locurile publice și la Chicago. La începutul lunii martie, și primăria din Los Angeles a votat pentru interzicerea acesteia în locurile publice și în spațiile de lucru.

Tânăra industrie a țigărilor electronice este înfloritoare în Statele Unite, unde reprezintă o piață de aproape 2 miliarde de dolari (față de 80 miliarde țigările tradiționale). Potrivit mai multor studii, vânzările au crescut de nouă ori din 2010 până în 2012. Legea diferă de la un stat american la altul, în unele fiind permisă vânzarea țigărilor electronice și minorilor. FDA — agenția federală care reglementează, printre altele, fumatul — a anunțat totuși săptămâna trecută că intenționează să interzică vânzarea țigărilor celor sub 18 ani în toată țara.

Parlamentari americani au arătat recent că producătorii de țigări electronice îi vizează, în campaniile lor publicitare, în special pe tineri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata