Un milion de port-bebe-uri retrase de pe piaţă în SUA şi Canada

23

Societatea Infantino, cu sediul în California, a retras de pe piaţă peste 1 milion de accesorii port-bebe vândute în SUA şi Canada, după ce Comisia americană pentru protecţia consumatorilor a descoperit cel puţin 3 cazuri în care pruncii s-au asfixiat în astfel de dispozitive.

Dispoziţia de retragere se referă la un milion de port-bebe-uri vândute în SUA şi 15.000 în Canada, conform unui comunicat dat publicităţii marţi de Infantino. Este vorba despre două modele, respectiv SlingRider şi Wendy Bellissimo. Directorul societăţii, Jack Vresics, a dat asigurări că firma sa colaborează strâns cu Comisia pentru protecţia consumatorilor (CPSC) pentru a pune dispoziţia în aplicare.

Într-un comunicat publicat pe site-ul său, CPSC precizează că ‘trei copii au murit în 2009’ în timp ce se aflau în aceste suporturi. Toate aceste trei decese s-au produs în SUA. La 12 martie, CSPS a avertizat deja că aceste accesorii ar putea prezenta un risc de asfixiere pentru copii, în special pentru cei mai mici de 4 luni.
Riscul principal provine din faptul că, la această vârstă, muşchii gâtului sugarilor nu sunt suficient de dezvoltaţi pentru a-şi mişca capul după bunul lor plac. Din acest motiv, ei riscă să fie ţinuţi cu gura şi nasul într-un mod în care nu pot respira, provocându-le asfixia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata