Un tânăr australian a câştigat ediţia 2015 a Campionatului mondial de rezolvare a cubului lui Rubik

20

Australianul de 19 ani Feliks Zemdegs a câștigat a doua oară titlul de campion mondial la rezolvarea cubului lui Rubik. La concursul desfășurat duminică, 19 iulie, el a reușit în 5,695 secunde să așeze uniform culorile pe cele șase fațete ale prismei ludice inventate în 1974 de sculptorul și profesorul de arhitectură maghiar Erno Rubik, informează luni Reuters și 7sur7.be.

Performanța lui nu a depășit-o totuși pe cea a americanului Collin Burns, deținător al incredibilului record de 5,25 de secunde, realizat anul trecut. Zemdegs a mai câștigat acest campionat în 2013, cu timpul de 7,36 de secunde.

Campionatul Mondial al disciplinei a avut loc în acest an în metropola braziliană Sao Paolo. Pe lângă categoria principală au mai figurat în competiție turneul de rezolvat cubul Rubik cu picioarele sau cel pe nevăzute.

Primul campionat mondial de rezolvare a cubului Rubik a avut loc la Budapesta în 1982. Concursul, care se desfășoară odată la doi ani, atrage participanți din lumea întreagă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News