Virginitate artificială pentru 25 de euro

Fabricanţii japonezi comercializează pe Internet ‘himenul artificial’, un dispozitiv care se rupe la penetrare creând senzaţia de ‘prima oară’. În vremurile actuale virginitatea se păstrează mai degrabă ca un sentiment şi pare suficient având în vedere că puritatea fizică şi-a pierdut condiţia apreciată şi indispensabilă pentru a trăi în cuplu. Nu este însă valabil şi pentru unele etniii care obligă femeile să-şi menţină castitatea pe care mulţi o consideră un anacronism cultural moştenit şi care le face să îndure cele mai crunte umilinţe, notează ziarul La Razon.

Este cazul femeilor rome sau musulmane, între altele, care recurg adesea la o ‘a doua virginitate’. Iar dacă înainte se opta pentru reconstrucţia himenului sau ‘himenoplastie’ (operaţie care durează circa 15 minute şi se practică cu anestezie locală), acum nu mai este nevoie să se treacă prin sala de operaţie pentru a pune la punct înşelăciunea. Pentru doar 25 de euro se poate obţine un himen artificial care este trimis direct acasă.

O asemenea invenţie vine din Japonia, iar utilizarea potrivit creatorilor săi nu pare deloc dificilă. ‘Produsul are în compoziţie albumină, o substanţă naturală de uz medical care se diluează cu apă şi nu are efecte secundare. Este împachetat în condiţii igienice şi poate fi utilizat în orice moment’.

Şi instrucţiunile par la fel de simple având în vedere că este introdus cu un sfert de oră înainte de actul sexual. Odată introdus dispozitivul se măreşte iar la rupere elimină o cantitate mică de substanţă roşie.

Dacă mediul nu este suficient de umed se recomandă udarea cu apă a himenului artificial. După terminarea actului sexual se recomandă spălarea abundentă deşi fabricantul notează că resturile himenului artificial se dizolvă de la sine.

Nu toţi experţii sunt însă de aceeaşi părere. Sexologul Ana Mercedes Rodriguez spune că este vorba de un ‘mit destul de depăşit şi nu datorită himenului intact relaţia de cuplu va fi mai bună. De fapt este mai mult legat de teama resimţirii durerii de către fată la primul contact sexual. Având în vedere că baiatul de multe ori nici măcar nu îşi dă seama’.

Ignacio Cueto, ginecolog şi expert la Fundaţia Jimenez Díaz din Madrid, este de părere că din punct de vedere medical nu are nicio relevanţă, fiind mai degrabă o alternativă mai ieftină la o operaţie chirurgicală. Există însă numeroase cazuri în care himenul, care depinde de morfologia sa, nici măcar nu se rupe, sau există cazuri în care sângerările lipsesc. Totuşi, deşi aparent este inofensiv pentru sănătate, sunt unii care văd drept o aberaţie sexuală recurgerea la astfel de dispozitive.

Flavia Limone Reina, sexolog şi terapeută de cuplu din Barcelona spune că este ‘greu să se catalogheze fenomenul drept o parafilie, cu condiţia să nu fie o obligaţie de natură etnică sau religioasă. În astfel de cazuri da. Însă dacă este folosit ca parte a unui joc erotic, a unei fantezii sau pur şi simplu pentru a înşela partenerul, femeile ar trebui să se gândească bine înainte. Concluzia ar fi că atâta timp cât nu este ceva agresiv şi este reciproc consimţit de ambii parteneri nu ar trebui să fie un inconvenient.

Citește și
1 Comentariu
  1. Anonima spune

    Cum as putea sa intru si eu in posesia unui astfel de produs?
    si vreau sa stiu daca are termen de valabilitate

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata