Beneficiile vinului roșu – Tratament cu vin rosu

Vinul roșu este una dintre cele mai cunoscute și apreciate băuturi și nu poate lipsi de la nicio ocazie specială.

În funcție de zona și strugurii din care provin, există mai multe tipuri de vin roșu cu gust, miros si culoare diferite, beneficii însă ne pot aduce toate tipurile de vin roșu.

Tratamentul cu vin roșu

Pe langă bine cunoscutul efect afrodisiac, un simplu pahar de vin roșu poate aduce și multe alte beneficii , începand chiar de la o mai bună funcționare a inimii prin scăderea colesterolului.

Vinul roșu poate reduce riscul de depresie și încetinește îmbătranirea iar conform oamenilor de știință previne cancerul de colon și cancerul de san.

Tot vinul roșu este cel care scade nivelul de zahăr din sange și îmbunătățește sensibilitatea organismului la insulină, prevenind astfel dabetul de tip 2.

Vinul rosu mai deține și alte numeroase proprietăți date de conținutul său bogat în vitamine, antioxidanți si minerale. Resveratrolul și polifenolii  inhiba acțiunea radicalilor liberi asupra organismului, vinul roșu mai conține și vitamine din complexul B, vitamina C si minerale precum calciu, fier, potasiu si magneziu.

Consumul de vin roșu accelerează regenerarea celulelor pielii fiind astfel un tratament bun pentru acnee iar în ceea ce privește afecțiunile oculare oprește creșterea vaselor de sange prevenind orbirea.

Cat am voie să beau?

Cercetătorii susțin că un pahar de vin roșu pe zi este suficient dar depașirea acestei cantități produce efecte precum în cazul oricărei alte băuturi alcoolice. Astfel consumul moderat de vin roșu poate fi o bună metodă de a ne relaxa și a scăpa de stres.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata