Cum trebuie administrate Ibuprofen și BioFlu, două medicamente extrem de populare care combat simptomele răcelii și gripei

Foto: biofarm.ro
160

În cazul oricărei răceli urâte sau al gripei, durerile de cap, curgerea nasului și tusea care le însoțesc pot fi greu de suportat. Chiar dacă gripa și răceala obișnuită pot diferi ca severitate și ca simptome, de obicei oamenii apelează la trusa de medicamente din casă, fără prescripție medicală, în dorința de a se pune rapid pe picioare.

Astfel, medicamentele pot viza diferite simptome. Unele țintesc congestia, altele febra, altele tusea și durerile de cap. Este indicat să luăm, simultan, unele dintre medicamentele anti-răceală?

În explicaţiile HealthDigest, Ibuprofen și BioFlu sunt două medicamente extrem de populare care combat simptomele răcelii și gripei. Dar este sigur să le luați în același timp?

Nu sunt indicate pentru toată lumea

Astfel, medicamentul BioFlu conține acetaminofen, care acționează pentru a reduce febra și durerea; dextrometorfan, care suprimă răspunsul la tuse al organismului; și fenilefrină, care reduce congestia nazală. De asemenea, conține un expectorant, cunoscut sub numele de guaifenesin, care ajută la dizolvarea mucusului.

Pe de altă parte, ibuprofenul acționează blocând producția anumitor molecule legate de inflamație și durere din organism. Cu toate acestea, Ibuprofenul și BioFlu nu sunt, în mod automat, indicate pentru toată lumea.

Nu există interacțiuni medicamentoase între ele

De regulă, fumătorii, cei care au hipertensiune arterială sau colesterol, precum și cei cu diabet trebuie să se consulte medicul înainte de a începe să utilizeze Ibuprofen. Persoanele care fac exces de alcool, cei cu hipertensiune arterială sau pacienții cărora li se administrează anumite medicamente psihiatrice vor trebui, de asemenea, să discute cu un medic cu privire la utilizarea medicamentului BioFlu.  În general, este bine să se ia simultan Ibuprofen și BioFlu pentru că nu există interacțiuni medicamentoase între ele.

Complicații cardiace și hipertensiune arterială

Concret, Ibuprofenul este un antiinflamator nesteroidian – AINS 0 frecvent utilizat pentru tratarea afecțiunilor inflamatorii. AINS-urile sunt considerate printre cele mai frecvent folosite clase de medicamente din lume. Utilizarea antiinflamatoarelor poate fi benefică, deoarece limitează producția unor substanțe inflamatorii sau care provoacă durere. Studii au arătat că utilizarea pe termen lung și excesivă a ibuprofenului poate duce la complicații cardiace și la hipertensiune arterială.

Cele mai frecvente efecte secundare includ arsuri la stomac, greaţă, vărsături, dureri de stomac, constipație și diaree. De asemenea, o echipă de cercetători din Suedia a descoperit că forța musculară a fost afectată de dozele ridicate de ibuprofen.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online