Este total interzis să mănânci friptură și cartofi prăjiți

137

Un specialist în nutriție sportivă și nutriție pentru pierderea în greutate a lansat recent un avertisment grav. În avertizările acestuia, trebuie să fim foarte atenți la următoarele alimente.

Avertismentul a fost lansat de către Valentin Vasile, specialist în nutriție sportivă și nutriție pentru pierderea în greutate. Acest a scris în cartea sa „Stil de viață, nu dietă” că anumite combinații alimentare incorecte îngreunează digestia sau chiar o fac imposibilă.

De exemplu, pizza, fast food, paste cu carne, friptura cu cartofi sau orez, fructele și dulciurile consumate ca desert imediat după masă reprezintă un pericol pentru organism.

În opinia sa, „Mecanismul care face ca aceste combinații alimentare să fie foarte periculoase pentru organism este mediul în care are loc digestia lor optimă, mediul alcalin sau acid”, a subliniat Valentin Vasile.

În afirmaţiile specialistului, carbohidrații bogați în amidon, precum pâinea, cerealele, cartofii, orezul, pastele, se digeră în mediul alcalin. Simultan, alimentele bogate în proteine, precum carnea, peștele, ouăle, brânza, se dizolvă în mediul acid.

Specialistul subliniază că mediul alcalin și cel acid nu pot coexista

Din punct de vedere digestiv, specialistul a subliniat că cele două medii, alcalin și acid nu pot coexista, deoarece se neutralizează reciproc.

Astfel, „Un semnal pe care ți-l dă organismul tău sunt arsurile stomacale. În acel moment, înseamnă că stomacul a secretat de două ori sucuri gastrice, în încercarea de a digera alimentele”, a explicat specialistul, conform dcnews.ro

Proteinele nedigerate intră în putrefacție

În plus, sursa menționează că mâncarea digerată corect este înlăturată din stomac. Totuși, restul proteinelor nedigerate intră în putrefacție, carbohidrații din cartofi începând să fermenteze.

Specialistul a subliniat că este degajat alcool în procesul de fermentație a carbohidraților, iar efectul asupra ficatului este similar cu cel al consumului de băuturi alcoolice.

Astfel, „Restul proteinelor nedigerate intră într-un proces de putrefacție, carbohidrații din cartofi începând să fermenteze. În procesul de fermentație a carbohidraților se degajă alcool, iar efectul asupra ficatului este similar cu cel al consumului de băuturi alcoolice”, a explicat Valentin Vasile.

Iar simultan, în timpul procesului de putrefacție și fermentație, în corp se află produși acizi toxici. Resturile nedigerate continuă să rămână în corp o perioadă îndelungată. De exemplu, specialistul arată că acestea rămân în corp timp de 20 de ore, sau chiar 40.

În schimb, alimentele combinate corect sunt digerate în 3-4 ore, potrivit informațiilor oferite de specialistul în nutriție sportivă și nutriție pentru pierderea în greutate.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online