Marcel Ciolacu crede în posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis să îl numească premier la rotaţia din luna mai

Foto: G4media.ro
196

Liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit, duminică, despre posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis să nu îl numească premier la rotaţia din luna mai.

În plus Marcel Ciolacu nu crede acest lucru pentru că nu are niciun sâmbure de adevăr şi că consideră că au depăşit momentul ranchiunelor personale sau politice.

În afirmaţiile sale, ”Nu cred acest lucru pentru că nu are niciun sâmbure de adevăr. Cred că am depăşit momentul ranchiunelor personale sau politice. Întotdeauna, pe fiecare dintre noi ne urmăresşte trecutul, nu cred că se va ajunge la aşa ceva. Atributul de semnare este al preşedintelui, iar rotaţia este convenită, prinsă în protocolul semnat cu PNL. A luat act de la început de acest acord politic”, a spus Marcel Ciolacu.

Propunerile PSD pentru noul program de guvernare

Mai mult, Marcel Ciolacu a afirmat că PSD și-a propus ca într-o lună de zile să vină cu propunerile pentru noul program de guvernare.

Astfel, ”Sincer, nici nu cred că asta este o prioritate, noi în acest moment ne dorim ca într-o lună de zile să venim cu propunerile pentru noul program de guvernare, pentru că este un nou Guvern şi pe urmă să le negociem, să le discutăm în coaliţie, să închidem acest program de guvernare şi să îl transmitem în spaţiul public şi pe umă lucrurile vor veni de la sine.

Eu nu îmi doresc să vină miniştri în Guvern care să aibă un bagaj pe care nu l-au explicat. Cred că nu îşi doreşte nimeni”, a completat liderul social-democrat.

Obiectivele guvernului condus de Marcel Ciolacu

În contextul de activitate, președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a vorbit despre coaliția de guvernare și despre obiectivele guvernului într-un interviu oferit pentru Bloomberg.

În cadrul acestuia, șeful social-liberalilor a declarat că este pregătit să preia funcția de prim-ministru de la liberalul Nicolae Ciucă, precizând că va exista și un acord între cele două partide.

În acest sens, Marcel Ciolacu a mai promis că ciclul de agitație politică care a are loc de 12 cabinete încoace nu va mai exista. El a mai spus că actuala coaliție va încerca să guverneze împreună și după alegerile din 2024.

Nu în ultimul rând, președintele PSD a mai spus că va continua reducerea deficitului bugetar al României, pentru ca acesta să se apropie mai mult de obiectivul Uniunii Europene.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a spus că va evita tipul de cheltuieli pre-alegeri electorale practicate de premierul ungar Viktor Orban, care a umflat deficitul vecinului României, declanşând o retrogradare a ratingului şi afectatând economia.

Aşadar, „Înţeleg teama de alegeri, mai ales că putem vedea ce s-a întâmplat în Ungaria cu creşterea bruscă a costurilor de împrumut declanşată de măsuri pur electorale”, a declarat Ciolacu într-un interviu acordat miercuri din biroul său din Bucureşti pentru Bloomberg. „De aceea, îmi doresc să găsim stabilitate în interiorul actualei coaliţii”.

Sursa: Capital.ro