5 motive mai puțin evidente pentru care este bine să existe un dozator de apă la birou

8

În ultima perioadă, bunăstarea și sănătatea angajaților a devenit o prioritate pentru multe companii. Lipsa forței de muncă și a oamenilor calificați face ca firmele să acorde mai multă atenție condițiilor de lucru. Asigurarea necesarului de apă pentru o hidratare corespunzătoare în fiecare zi a devenit un adevărat factor de motivare, însă și un aspect necesar pentru creșterea productivității și diminuarea absenteismului. 

Ținând cont de faptul că 65% din corpul uman este format din apă, un angajat are nevoie de acest lichid esențial vieții pentru a se menține sănătos. Un dozator de apă precum cele pe care le găsești pe https://lafantana.ro/ este perfect pentru hidratarea corectă la birou. Dacă nu ai instalat încă un astfel de dispenser în cadrul companiei, iată câteva motive pentru care trebuie să o faci.

1. Apa asigură un nivel mai mare de concentrare

Apa este vitală pentru buna funcționare a organismului. Potrivit cercetărilor efectuate de specialiștii în sănătate de la Institutul American de Nutriție, bărbații ar trebui să consume aproape 3 litri de apă zilnic, iar femeile 2.2 litri. Dacă se pierde până la 1% din apa din corp, acest lucru înseamnă că memoria, capacitatea de concentrare, atenția și timpul de reacție pot scădea cu aproximativ 10%. Apa este un remediu excelent pentru lipsa de energie și atenție la birou, deshidratarea fiind corelată cu oboseala. 

Un dozator de apă îi va face pe angajați să transforme consumul apei într-un obicei de zi cu zi, mai ales că accesul constant la un lichid pur îi încurajează să bea cât au nevoie. Drept urmare, le va fi mai ușor să se concentreze asupra muncii lor și să își crească productivitatea dacă sunt hidratați. Dacă ești preocupat de performanța firmei, achiziționarea sau închirierea unui dispenser pentru apă caldă și rece este calea de urmat.

2. Eficiența costurilor

Un watercooler reprezintă soluția ideală pentru birou deoarece conduce la economii semnificative. Acesta nu reprezintă un capriciu, ci o necesitate pentru confortul angajaților. Însă, prin instalarea unui dozator de apă se elimină costurile ridicate pentru cumpărarea apei la sticle. De asemenea, aparatul furnizează apa la o temperatură mai ridicată sau mai scăzută, fiind diminuate cheltuielile cu energia. Apa poate fi răcită foarte ușor și încălzită la fel de repede pentru a prepara instant cafea, ceai, ciocolată caldă sau supă. În plus, dispozitivul poate să vină la pachet cu suport pentru pahare ca să asigure o utilizare optimă.

3. Susține mișcarea în interiorul spațiului de lucru

Atunci când ești blocat pe scaun, la birou, foarte multe ore pe zi este necesar să faci ceva la intervale regulate de timp. A lua un pahar de apă de la dozator poate fi o modalitate excelentă de a stimula mișcare. Acest lucru menține o persoană activă și, totodată, încurajează și socializarea dintre angajații care vor fi nevoiți să ia pauze de la proiectele lor pentru a-și asigura necesarul de apă.

4. Contribuie la creșterea satisfacției clienților

Pe lângă beneficiile pe care le oferă firmei în ceea ce privește angajații, un dozator de apă este util și pentru mediul extern. În cazul în care compania lucrează în mod direct cu publicul, în mod clar vor exista momente în care oamenii au nevoie de un pahar cu apă, în special în zilele toride. 

Cu ajutorul unui astfel de aparat vei arăta că totul este gândit până în cel mai mic detaliu când vine vorba de satisfacția clienților. Asemenea facilități puse la dispoziția consumatorilor în mod gratuit vor acționa ca o întărire pozitivă a percepției asupra companiei pentru că este vorba despre un lucru ce joacă un rol imens în subconștientul oamenilor.

5. Oferă o imagine mai bună companiei

Îți dorești să arăți că te preocupă impactul asupra mediului înconjurător? Un dozator de apă te va ajuta să îți transformi afacerea într-una sustenabilă. Prin folosirea unui dispozitiv ce asigură apă pură în mod constant, dar fără risipă, este înlocuită folosirea sticlelor din plastic. Achiziționarea apei îmbuteliată în PET-uri crește costurile de fabricație a recipientelor, de transport, eliminarea deșeurilor și multe altele. Dozatorul de apă este ecologic și minimizează impactul pe care îl poate avea asupra mediului o firmă cu mulți angajați.

Stimulează consumul apei la birou și asigură-te că ai parte de angajați sănătoși. Ideal pentru corp și minte, acest element este esențial pentru starea de bine în timpul serviciului. Optează pentru un dozator de apă pe lafantana.ro ca să oferi o hidratare corectă salariaților și să le crești eficiența în muncă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata