Analiza comparativa – imprimantele termice vs imprimantele Dot Matrix

Când vine vorba despre printare, aparatele din ziua de azi oferă o gamă largă de opţiuni. Pentru un simplu utilizator diferenţele pot părea neimportante, dar în funcţie de cantitatea şi de suprafaţele pe care se printează, trebuie să stabileşti ce fel de imprimantă vei folosi. De exemplu, dacă vrei să printezi coduri de bare poţi alege să utilizezi o imprimantă obişnuită sau una specializată. Comparativ cu o imprimantă normală, una specializată îţi va oferi mai multe opţiuni de printare, poate printa volume mari de coduri de bare si va rezista mai mult timp.

În ceea ce priveşte alegerea ideală pentru a printa cantităţi industriale de coduri de bare, opţiunile sunt imprimantele termice sau imprimantele Dot Matrix. Dar ce le diferenţiază pe cele două tipuri de imprimante?

Calitatea printării

Calitatea printării este foarte importantă când vine vorba despre codurile de bare. Codurile de bare conţin anumite informaţii despre obiectul pe care se află, care sunt citite cu ajutorul unui cititor de coduri de bare şi care urmează să fie afişate pe un anumit terminal, cum ar fi un calculator sau o casă de marcat. Specialiştii sunt de părere că imprimantele termice oferă rezultate mult mai bune calitativ decât imprimantele Dot Matrix. De exemplu, dacă vrei să printezi logo-ul firmei tale, imprimantele termice sunt alegerea potrivită, deoarece pot printa pe orice fel de suprafaţă, comparativ cu imprimantele Dot Matrix care nu pot face acest lucru.

Viteza printării

Dacă trebuie să printezi cantităţi mari de materiale într-un timp scurt, trebuie să îţi îndrepţi atenţia spre o imprimantă mai performantă în acest sens. Astfel, imprimantele termice pot printa până la 20 de linii pe secundă, pe când imprimantele care folosesc tehnologia Dot Matrix printează doar 3 linii pe secundă.

Costurile de deţinere

Costurile de deţinere includ şi costurile de întreţinere şi cele de reparaţie, pe lângă costurile iniţiale de achiziţie. Imprimantele termice prezintă costuri mult mai ridicate cu hârtia folosită la printare. Pe de altă parte, la imprimantele Dot Matrix, riboanele reprezintă o cheltuială suplimentară. Mai mult, imprimantele termice sunt mai rezistente, ceea ce se traduce prin costuri scăzute cu reparaţiile, în timp ce, imprimantele Dot Matrix sunt predispuse defecţiunilor mult mai des.

Aşadar, dacă ai nevoie de o imprimantă pentru firma ta, alegerea trebuie să fie făcută între imprimantele termice şi imprimantele care utilizează Dot Matrix. Pe lângă preţul de achiziţie, trebuie să iei în calcul şi alţi factori, precum calitatea printării, viteza de printare, costurile de deţinere sau cantitatea pe care vrei să o printezi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata