Top 5 motive pentru care trebuie să încheiați o asigurare

Indiferent unde v-ați afla, grija pentru propria persoană și pentru cei dragi dumneavoastră trebuie să primeze. Deși asigurările erau folosite încă din cele mai vechi timpuri, în zilele noastre acestea reprezintă mai mult decât o necesitate. Serviciile oferite au evoluat, ofertele sunt numeroase, iar pachetele disponibile acoperă despăgubirea mai multor tipuri de incidente neprevăzute și nedorite.

Asigurările se adresează persoanelor fizice și juridice, care doresc să își ia măsuri de precauție pentru momentele în care se pot întâmpla accidente neașteptate, dar și pentru evenimente care au un grad de previzibilitate.

Alegerea unei asigurări trebuie făcută cu mare atenție, deoarece de acea alegere depinde despăgubirea viitoare și rezolvarea problemelor. Tot acest proces ar trebui să înceapă cu identificarea tipului de asigurare pe care doriți să îl încheiați. Fie că doriți o asigurare auto, de locuință, de viață, de călătorii în străinătate, sănătate sau diferite asigurări pentru desfășurarea fără griji a businessului pe care îl dețineți, trebuie să știți ce doriți și ce tip de incidente pot apărea.

Următorul pas ar trebui să fie efectuarea unui research pe piața firmelor de asigurare, pentru a alege o agenție de încredere, nu una care să fi avut conflicte în anii anteriori, evitând astfel situațiile în care firma asigurătoare să nu vă despăgubească. Mai bine plătiți o sumă mai mare de bani, decât să nu primiți nimic în cazul unui accident.

După ce ați ales cu atenție firma de asigurări, trebuie să vă informați atent cu privire la pachetele și beneficiile pe care le are în ofertă. Înainte de a încheia o poliță de asigurare, fie ea și o poliță de asigurare online, vă recomandăm să citiți foarte atent termenii și condițiile în care puteți primi despăgubiri, dar să și înțelegeți pe deplin contractul pe care îl semnați.

Pentru a vă ușura puțin tot acest proces, mai jos veți regăsi câteva motive pentru care trebuie să vă faceți asigurare.

 

1. În caz de accidente rutiere, asigurarea RCA vă va scuti de implicații financiare imediate

Polița RCA este un tip de asigurare obligatorie pentru toți deținătorii de autoturisme. În cadrul acestui tip de asigurare, în cazul unui accident, se acoperă diferite prejudicii precum vătămări corporale, deces, cheltuieli de judecată suportate de către persoana prejudiciată, pagube materiale. În funcție de firma la care este făcută asigurarea, lista daunelor acoperite poate varia.

Datorită sistemelor online, asiguratul poate oricând să încheie o poliță RCA dând doar câteva click-uri. Asigurările online au apărut pentru a ușura munca oamenilor și pentru a le oferi mai mult timp pentru ceea ce le face plăcere. Astfel, cozile la ghișee pot fi evitate oricând, fiind nevoie doar de o conexiune la internet și un device funcțional pentru încheierea online a unei asigurări RCA.

 

2. Asigurarea CASCO acoperă repararea mai multor tipuri de avarii

Polița de asigurare CASCO reprezintă un tip de asigurare facultativă, dar care vă oferă acoperirea avariilor cauzate de incendii, explozie, calamități naturale, derapări, căderi de corpuri pe autovehicul, dar și în caz de vandalism asupra autoturismului dumneavoastră.

Asigurarea CASCO oferă beneficiul de a vă repara autovehiculul, fără a trebui să acoperiți dumneavoastră factura de la service-ul auto. Astfel, în cazul nefericit în care o piatră se izbește de parbrizul mașinii, în timp ce aceasta se află în mers, iar parbrizul se fisurează sau sparge, cu ajutorul poliței de asigurare CASCO puteți merge cu încredere la service-ul auto pentru a vă schimba parbrizul, iar la sfârșitul operațiunii, factura aferentă nu va fi suportată direct de către dumneavoastră, ci de către firma la care aveți încheiată asigurarea.

Pentru deținătorii de motociclete, se poate încheia o asigurare CASCO specială pentru acest tip de vehicul, dar și pentru echipamentul de protecție al motociclistului. În cazul acesta, lista avariilor acoperite poate varia în funcție de pachetul ales. De asemenea, în cadrul unei asigurări CASCO pentru motocicletă, se poate opta inclusiv pentru asigurarea bagajelor transportate și a persoanelor aflate pe vehicul, alături de șofer.

Dacă timpul nu vă permite să ajungeți la o reprezentanță a unei firme de asigurare, puteți încheia o astfel de poliță online.

 

3. Riscurile la care vă expuneți într-o călătorie sunt acoperite de asigurarea de călătorie

Călătoriile în străinătate reprezintă de cele mai multe ori un motiv de bucurie pentru cei care urmează să își facă concediul într-o locație specială, diferită sau chiar exotică. Odată planurile făcute și biletele cumpărate, trebuie luată în considerare și încheierea unei asigurări de călătorie.

Acest tip de asigurare, vă va oferi siguranța necesară atunci când sunteți departe de casă. Astfel, în funcție de contractul pe care îl încheiați, asigurarea poate fi medicală, asigurare în cazul accidentelor neprevăzute, asigurare de răspundere civilă, chiar și asigurarea documentelor în caz de furt sau pierdere. Se poate opta și pentru asigurări ce oferă siguranța bagajelor, despăgubiri în cazul în care se anulează călătoria sau se strică mașina.

O astfel de asigurare vă poate oferi siguranță și flexibilitate în încheiere și alegere, deoarece poate fi concepută atât într-un sediu fizic, cât și online pe platforma firmei de asigurări pe care o alegeți. Astfel, dacă ați uitat din varii motive să încheiați o astfel de poliță înainte să vă faceți bagajele și să plecați în vacanță, o puteți face de oriunde, atâta timp cât aveți acces la internet.

4. Asigurarea de viață nu este doar pentru dumneavoastră, ci și pentru familie în caz de evenimente nefericite

Deoarece familia poate suferi cel mai mult în cazul unui incident nefericit, asigurările de viață se adresează atât persoanei asigurate, cât și familiei acesteia. O astfel de asigurare poate fi personalizată în funcție de riscurile prevăzute și în funcție de protecția dorită pentru familie.

Asigurările de viață oferă sprijin familiei în cazul unui deces. Sprijinul poate fi oferit atât întregii familii, cât și particular copiilor. Părinții pot încheia asigurări ce oferă sprijin copiilor în cazul în care unul sau ambii părinți suferă un deces. Prin această modalitate, cei mici vor avea asigurat un viitor din care nu vor trebui să excludă urmarea unor studii sau chiar înființarea unei afaceri, atunci când vor avea vârsta legală să meargă pe acest drum.

În cazul unei asigurări ce are ca principal scop susținerea copiilor, pot fi atașate și alte tipuri de polițe suplimentare, extinzând astfel acoperirea pe care o oferă asigurarea de bază.

 

5. Cu asigurarea de răspundere civilă legală, puteți sta fără probleme dacă sunteți chiriași și aveți copii mici sau animale de companie

Închirierea unei locuințe aduce după ea atât confort, cât și riscuri, iar defecțiunile și stricăciunile cauzate de către chiriaș pot fi destul de costisitoare.

Asigurarea de răspundere civilă legală reprezintă o metodă de securitate pe care chiriașii și-o pot lua, mai ales în cazul familiilor cu animale de companie sau copii mici. Astfel, în cazul în care animalul de companie zgârie mobila, roade cabluri sau uși, zgârie canapeaua sau alte astfel de acțiuni, o poliță de asigurare oferă rezolvarea daunelor provocate.

Dacă alegeți o asigurare de răspundere civilă, copiii se pot juca în voie, un perete desenat sau un obiect spart nu va fi un capăt de lume, iar la sfârșit părinții nu vor trebui să plătească din buzunarul propriu stricăciunile cauzate.

Sumele pe care chiriașul este obligat să le achite conform contractului de închiriere încheiat sau cheltuielile de judecată pe care este obligat să le achite în cazul unui proces, vor fi despăgubite de către firma la care este încheiată polița de asigurare.

Deși până acum s-a vorbit despre chiriași, o astfel de asigurare nu este exclusă nici proprietarilor de locuințe care dau spre închiriere un spațiu, mai ales dacă doresc să stea liniștiți în cazul pagubelor apărute.

Acest tip de asigurare este destinat inclusiv persoanelor juridice ce au închiriate spații de birouri. În cazul nefericit al producerii unor defecțiuni datorate angajaților, firma de asigurări va oferi despăgubiri, ce acoperă sumele datorate proprietarului imobilului, în conformitate cu clauzele regăsite în contractul de închiriere.

Firmele de asigurări oferă siguranță și despăgubiri atunci când evenimente nedorite și neprevăzute își fac loc în viețile oamenilor. Încheierea unei asigurări este necesară, ușor de făcut, iar ofertele din piață sunt variate și pliate pe necesitățile asiguratului.

Odată cu digitalizarea sistemului de asigurări, polițele pot fi încheiate inclusiv online, modalitate prin care se reduce timpul de așteptare la ghișeu și se elimină timpul de deplasare până la o agenție de asigurări cu un sediu fizic. Beneficiile regăsite în asigurările încheiate sunt numeroase, iar posibilitatea personalizării contractelor reprezintă pentru persoana asigurată un mijloc de modelare a acestora.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata