Metode recomandate pentru a-ți îmbunătăți zâmbetul

Zâmbetul reprezintă principala noastră carte de vizită și poate influența modul în care suntem percepuți de ceilalți. De aceea, o dantură cât mai sănătoasă și frumoasă este extrem de importantă pentru a avea mai multă încredere în sine. Însă, uneori putem avea de-a face cu diferite probleme dentare care pot afecta aspectul zâmbetului.

 

Astfel de probleme pot fi cauzate de factori externi (igienă necorespunzătoare, consumul anumitor alimente sau băuturi, fumatul, diverse traumatisme), dar putem avea de-a face și cu situații precum dinți prea mici, înghesuiți sau malpoziționați. Din fericire, există numeroase metode pe care medicul stomatolog ți le poate recomanda pentru a-ți recăpăta zâmbetul perfect. Află care sunt acestea și descoperă care dintre ele se potrivește cel mai bine situației tale.

Albirea dentară

Această practică este una dintre cele mai populare și rapide metode de îmbunătățire a zâmbetului, însă este recomandată numai în cazul problemelor estetice minore. Mai precis, albirea dentară redă culoarea plăcută a danturii și este potrivită pentru dinții pătați sau îngălbeniți. 

Albirea se poate realiza rapid în cabinetul stomatologic, însă aceasta se poate face și acasă. Acest lucru este posibil cu ajutorul unui kit special de albire, însă este important ca acesta să fie folosit corect, conform sfaturilor medicului.

Fațetele dentare

Dintre practicile mai complexe de estetică dentară, fațetele reprezintă o metodă simplă, deseori recomandată de către medici. Acestea constau într-o metodă minim invazivă care constă în aplicarea acestor mici piese din ceramică pe suprafața dinților. În multe cazuri, acestea se pot aplica direct, fără pierderea de țesut dentar dar, în cazul dinților voluminoși, va fi nevoie de fațete cu șlefuire.

Dacă dinții tăi au o culoare inestetică, au fisuri sau sunt ciobiți, sunt prea spațiați sau au alte mici probleme de poziționare, atunci această metodă de îmbunătățire a zâmbetului sunt pentru tine. Vezi aici prețurile la fațete dentare de care poți beneficia și fă o programare pentru a cere sfatul medicului.

Coroanele dentare

Există situații în care problemele dinților sunt mai serioase și există o pierdere mai mare a țesutului dentar. Așadar, în acest caz nu va exista suport suficient pentru aplicarea fațetelor, dar se poate opta în schimb pentru coroane dentare. Acestea sunt realizate din ceramică și se aplică precum un capac deasupra dinților afectați, redându-le în primul rând funcționalitatea, dar și aspectul plăcut.

Aparatul dentar

Probabil cea mai deranjantă problemă dentară de ordin estetic este poziționarea necorespunzătoare a dinților. Pentru a corecta o astfel de dantură, este nevoie de un tratament de lungă durată, însă rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor. În aceste situații, se recomandă purtarea unui aparat dentar care va pune presiune pe dinți și, treptat, va aduce dantura în poziția corectă

Există mai multe tipuri de aparat dentar, mai mult sau mai puțin vizibile. Varianta tradițională o reprezintă cel metalic, însă există și opțiuni mai discrete, precum aparatul dentar din ceramică, din safir sau chiar și unui complet invizibil, disponibil sub forma unor gutiere.

 

Un zâmbet frumos te va ajuta să îți recapeți încrederea în tine și să nu te mai simți rușinat în prezența celorlalți. Indiferent de problemele dentare cu care ai de-a face, poți beneficia de o mulțime de soluții care să îți îmbunătățească aspectul dinților și să îți redea zâmbetul. Mergi la medicul stomatolog și află care sunt recomandările acestuia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata