Miliardarul american Sean Parker alocă 250 de milioane de dolari unei iniţiative de luptă împotriva cancerului

Sean Parker, antreprenor din Silicon Valley care a participat la înfiinţarea serviciului Napster, a anunţat lansarea unui institut de imunoterapie cu o finanţare de 250 de milioane de dolari pentru a dezvolta tratamente împotriva cancerului, scrie theverge.com.

Iniţiativa, denumită Institutul Parker pentru Imunoterapia Cancerului (Parker Institute for Cancer Immunotherapy), va reuni şase universităţi de medicină americane şi centre de cercetare, reprezentând peste 40 de laboratoare de cercetare şi mai mult de 300 de cercetători din acest domeniu.

Printre instituţiile implicate se numără Memorial Sloan Kettering Cancer Center, Stanford Medicine, University of California din Los Angeles; University of California din San Francisco; University of Texas MD Anderson Cancer Center; şi University of Pennsylvania. Fiecare instituţie va primi finanţare, precum şi acces la cercetare şi tehnologie. Grupul de lucru va împărtăşi proprietatea intelectuală pentru a asigura acces egal fiecăruia la orice descoperire.

”Ne aflăm într-un punct de inflexiune în ce priveşte cercetarea cancerului şi acum este momentul să maximizăm potenţialul unic al imunoterapiei de a transforma toate formele de cancer în boli care pot fi vindecate”, a spus Parker. ”Lucrând strâns cu oamenii noştri de ştiinţă şi cu peste 30 de parteneri din industrie, Institutul Parker are rolul de a distribui pe larg descoperirile şi, cel mai important, să transmită mai rapid tratamentele la pacienţi”, conform aceluiaşi Sean Parker.

Cercetătorul Carl June, de la University of Pennsylvania, va fi directorul institutului. June a reuşit în 2011 tratarea a doi pacienţi din trei de leucemie limfatică cronică, conform studiilor New England Journal of Medicine and Science Translational Medicine. A fost pentru prima dată când cineva a demonstrat că sistemul imunitar poate fi antrenat să vâneze şi să ucidă cancerul.

Sean Parker a acumulat mare parte din avere ca investitor al Facebook, fiind şi primul care a deţinut funcţia de preşedinte al companiei ce deţine reţeaua de socializare. Parker este implicat activ în mai multe companii din domeniul tehnologiei, printre care şi Spotify, însă se dedică foarte mult şi activităţilor filantropice. Din 2005 a început să facă donaţii substanţiale pentru lupta împotriva cancerului, iar în prezent are o avere estimată la 3 miliarde de dolari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata