Top beneficii ale sarii de mare

Sarea de mare este un ingredient care nu a fost deloc manipulat deci isi pastreaza intacte toate proprietatile nutritionale, putand fi de mare ajutor in numeroase cazuri.

Sarea de mare este un produs natural care a devenit din ce in ce mai celebru in ultima vreme datorita faptului ca este cea mai buna alternativa la sarea rafinata, dat si datorita fatpului ca este un aliat de pret al organismului.

Care sunt proprietatile minunate ale sarii de mare care ar trebui sa fie descoperite numaidecat?

Sarea de mare poate sa intareasca sistemul imunitar. Nutrientii continuti de sarea de mare sunt de mare ajutor atunci cand vine vorba despre stimularea productiei de anticorpi care provin din sistemul imunitar. Consumul sau deci in doze mici este de mare ajutor atunci vrei sa previi gripa, raceala si alte infectii virale.

Sarea de mare te ajuta sa iti alcalinizezi organismul. Acest ingredient este de mare ajutor atunci cand vine vorba despre alcalinizarea organismului. Mineralele sale esentiale contribuie la reglarea pH-ului din sange si favorizeaza eliminarea elementelor acide si ale toxinelor din organism.

Sarea de mare te protejeaza contra astmului. Datorita actiunii sale calmante si anti-inflamatorii, sarea de mare este cea mai buna solutie naturala contra iritarii cailor respiratorii. Are un lejer efect expectorant si nu permite obstructia cailor.

Sarea de mare protejeaza sanatatea cardiovasculara. Diluand jumatate de lingurita de sare de mare in apa calduta, vei obtine cel mai bun remediu natural contra nivelului ridicat de colesterol si contra hipertensiunii.

Sarea de mare favorizeaza digestia. Datorita aportului sau de clorura, sarea de mare te ajuta sa produci acizii naturali necesari pentru a optimiza procesul de digestie al hidratilor de carbon si ale proteinelor. Absorbtia sa favorizeaza prezenta enzimelor digestive si a bacteriilor sanatoase care lucreaza impreuna pentru a elimina deseurile si pentru a favoriza stocarea de nutrienti.

Sarea de mare optimizeaza functiile cerebrale. Mineralele esentiale aduse de acest ingredient benefic sunt foarte bune pentru buna functionare a creierului. Fiind asimilate in corp, vor ameliora procesele de comunicare ale celulelor cerebrale, care au un rol cheie in memorare si concentrare.

Sursa: adevarul.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata