LV îi acordă o nouă primă fostului șef Mark Hartigan, ca “ultimă insultă

34

Mark Hartigan, fostul director executiv al LV, care a condus asigurătorul de viață britanic în timpul unei încercări eșuate de a vinde către Bain Capital, a primit un alt bonus de 318.000 de lire sterline pentru 2022, pe care criticii tranzacției l-au numit “ultima insultă” din mandatul său.

Hartigan, care a demisionat de la LV anul trecut în consecințele tranzacției eșuate, a fost clasificat ca “bun de plecare” și, prin urmare, eligibil pentru un bonus proporțional, potrivit raportului anual al asigurătorului de viață deținut reciproc, publicat joi.

Grupul a evidențiat performanța sa în “dezvoltarea unui plan pentru ca LV să continue ca o afacere independentă și să stabilizeze afacerea și echipa de management după respingerea de către membri a tranzacției Bain Capital”.

În urmă cu doi ani, LV, care este deținută de clienții săi, a fost implicată într-o bătălie foarte mediatizată pentru viitorul statutului său mutual.

Un acord încheiat cu Bain, grupul american de capital privat, a fost respins de membri la sfârșitul anului 2021, după ce aceștia au pus la îndoială pierderea mutualității, precum și plățile oferite în cadrul tranzacției.

Bonusul de 511.000 de lire sterline al lui Hartigan pentru anul 2021 a fost puternic criticat de adversarii tentativei de vânzare, având în vedere rolul său proeminent în tranzacție. În ultimele luni, LV s-a confruntat cu solicitări de a nu-i plăti un bonus pentru 2022.

“După ce a irosit peste 30 de milioane de lire sterline din banii membrilor pe demutualizarea eșuată, aceasta este într-adevăr ultima insultă din mandatul domnului Hartigan”, a declarat Peter Hunt, partener de conducere la Mutuo, un grup de campanie pentru mutuale.

El a spus că a fost jignitor pentru membrii cărora li s-a oferit o sumă “mizeră” pentru a preda afacerea grupului de capital privat.

Gareth Thomas, un deputat laburist și un critic vocal al tranzacției, a declarat că planul de demutualizare și de vânzare către Bain a fost o “risipă completă de bani” și că Hartigan “cu siguranță nu merită o altă plată”.

El a adăugat că episodul a “cel puțin expus necesitatea de a opri stimulentele pentru demutualizare și de a ajuta mutualele să aibă acces la capital pentru a se extinde”. Thomas a cerut miniștrilor să rezolve această problemă “urgent pentru a ajuta pe cei ca John Lewis”. Viitorul statutului de mutualitate al parteneriatului de retail a fost pus sub semnul întrebării după planurile de vânzare a unei participații minoritare.

Hartigan a refuzat să comenteze.

Într-o declarație privind bonusul său, LV a declarat că “și-a îndeplinit angajamentele legale și contractuale” și că toate deciziile au fost luate “în urma unor procese convenite și stricte și cu sprijinul consilierilor juridici și de remunerare”.

Rezultatele anuale complete ale asigurătorului, publicate joi, au arătat că profitul operațional a rămas stabil la 31 milioane de lire sterline, în ciuda a ceea ce a numit “condiții economice dificile” care au cântărit apetitul pentru unele produse de investiții.

Cu toate acestea, vânzările de anuități au crescut cu 91% de la an la an. Creșterea ratelor dobânzilor a făcut ca randamentele acestor produse să fie mai atractive.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online