Planul de pensii al universităților britanice avertizează împotriva modificării normelor de finanțare

27

Cel mai mare plan de pensionare din sectorul privat din Marea Britanie și sute de universități au avertizat organismul de supraveghere a pensiilor că reorganizarea normelor riscă să dăuneze creșterii economice și sectorului educațional.

Într-o scrisoare adresată autorității de reglementare a pensiilor, care a fost văzută de Financial Times, Universities Superannuation Scheme, în valoare de 90 miliarde de lire sterline, a declarat că părțile sale interesate au “îndoieli profunde” cu privire la modificările propuse la codul de finanțare pentru pensiile cu beneficii definite.

Reformele, publicate în decembrie anul trecut, ar putea impune majorității celor 5.200 de planuri DB din Marea Britanie, care promit pensii garantate, să investească mai mult în active cu risc scăzut, inclusiv obligațiuni, și mai puțin în active cu risc ridicat de creștere, cum ar fi acțiunile.

Organismul de supraveghere dorește să reducă probabilitatea unor șocuri de finanțare pentru aceste planuri de pensionare, dintre care cele mai multe sunt închise și își vor diminua obligațiile în următoarele câteva decenii.

Dar USS – împreună cu Universities UK, care reprezintă furnizorii de învățământ superior, și University and College Union, care vorbește pentru personal – a avertizat TPR că o cerință de a susține strategii de pensii cu risc mai scăzut ar putea afecta “perspectivele de viitor” ale angajaților și ar putea deturna resursele de la predare și cercetare.

Grupurile au adăugat: “Un regim de finanțare DB care nu reflectă în mod corespunzător statutul deschis și orizonturile pe termen lung ale USS și care nu recunoaște forța și natura sectorului învățământului superior care îl sprijină, ar putea reduce capacitatea sa de a sprijini astfel de obiective, ar putea pune cerințe inutile asupra angajatorilor noștri de sponsorizare și ar putea fi în detrimentul membrilor noștri”.”

Scrisoarea marchează cea mai recentă exprimare a îngrijorării industriei de pensii cu privire la impactul reorganizării asupra membrilor, în cazul în care sistemele de pensii de tip DB trebuie să își remodeleze strategiile de investiții.

De asemenea, aceasta vine în timp ce guvernul examinează modalități de a elibera miliarde de lire sterline de capital din planurile de pensii cu contribuții definite, în care membrii nu au nicio garanție a fondului lor de pensii, prin încurajarea investițiilor în active precum infrastructura și start-up-urile tehnologice.

USS, care are mai mult de 500.000 de membri și aproximativ 60% din fondul său de 90 miliarde de lire sterline investit în “active de creștere”, a declarat că “crede cu tărie” că capitalul fondurilor de pensii ar putea “juca un rol critic în accelerarea creșterii, creșterea investițiilor pe termen lung în infrastructură și sprijinirea tranziției către net zero”.

Jon Forsyth, partener la LCP, un grup de consultanță actuarială, a declarat că reglementările “rigide” privind finanțarea ar putea forța toate schemele să reducă riscul strategiilor de investiții la un anumit moment dat, ceea ce ar duce la “consecințe neintenționate mai ample”.

“Acest lucru include angajatorii, care s-ar putea confrunta cu costuri mai mari deoarece nu se mai pot baza pe randamentele investițiilor din activele mai riscante pentru a finanța promisiunile de pensii”, a spus el.

 

“O mulțime de scheme care își diminuează riscul în același timp ar putea avea, de asemenea, un impact asupra piețelor de gilt”, a adăugat el, într-un semn cu privire la turbulențele de pe piața obligațiunilor din septembrie anul trecut.

Autoritatea de reglementare a pensiilor a declarat că proiectul său de consultare a codului de finanțare a avut “mesaje și abordări specifice” pentru sistemele deschise, cum ar fi USS.

“Ne-am angajat pe scară largă cu părțile interesate în timpul consultării noastre, inclusiv USS, așa cum notează scrisoarea lor, și acum vom lua în considerare cu atenție toate răspunsurile, precum și reglementările finale, pe măsură ce finalizăm codul. Vom continua să colaborăm îndeaproape cu industria pe parcursul procesului.”

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online