Șeful BAE se bucură de o creștere a salariului după ce planul de stimulare pe termen lung a intrat în vigoare

26

Directorul executiv al BAE Systems și-a văzut salariul crescut la peste 10,6 milioane de lire sterline anul trecut, după ce un plan de stimulare pe termen lung a fost plătit, plasându-l printre cei mai bine plătiți din indicele FTSE 100 al companiei londoneze.

Charles Woodburn, care a condus cea mai mare companie de apărare din Europa din iulie 2017, a primit mai mult de 6,8 milioane de lire sterline ca parte a unui plan de stimulare pe trei ani acordat în 2020, potrivit raportului anual al companiei publicat miercuri. Schema s-a bazat în egală măsură pe randamentul total al acționarilor și pe profitul pe acțiune.

Woodburn a primit, de asemenea, un bonus anual în valoare de 2,5 milioane de lire sterline după ce a atins o serie de obiective de performanță financiară și strategică. El a primit un salariu de bază de 1,1 milioane de lire sterline, o creștere de 2,5% față de anul precedent.

Potrivit datelor compilate anul trecut de think-tank-ul High Pay Centre, folosind premiile salariale pentru 2021, cele 10,69 milioane de lire sterline l-ar plasa pe Woodburn printre primii 10 directori executivi FTSE 100.

BAE a fost cea mai bună performanță a acțiunilor FTSE 100 în 2022, deoarece investitorii s-au îngrămădit în companiile globale de apărare după războiul din Ucraina, pariind pe promisiunile guvernamentale de creștere a cheltuielilor militare. Acțiunile sale au crescut cu peste 50% în 2022. Acestea au închis miercuri la 986p, un maxim istoric.

Compania, care construiește totul, de la avioanele Eurofighter Typhoon la submarine nucleare și vehicule de luptă, precum și fabricarea de muniții pentru armata britanică, a avut, de asemenea, o performanță financiară de bază îmbunătățită.

BAE a declarat în februarie că a primit comenzi noi în valoare record de 37 miliarde de lire sterline, ceea ce a propulsat portofoliul de comenzi la 58,9 miliarde de lire sterline. Această puternică recoltă de comenzi, care în mare parte a precedat războiul din Ucraina, a inclus un contract pentru construirea a încă cinci fregate Type 26 pentru Royal Navy, precum și un contract cu Slovacia pentru vehiculul său de luptă CV90.

BAE a oferit, de asemenea, o evaluare optimistă pentru acest an, spunând investitorilor la momentul respectiv că se așteaptă la o creștere a vânzărilor între 3% și 5%, cu o creștere mai mare în special în afacerea sa de sisteme electronice, care furnizează sisteme de comunicații securizate și alte tehnologii pentru o serie de clienți guvernamentali. Se așteaptă ca profiturile subiacente înainte de dobânzi și impozite să se îmbunătățească cu 4% până la 6%.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online