Amenajeaza-ti gradina cu flori pentru un peisaj de vis

Gradinile amenajate de catre un inginer peisagist vor aduce intotdeauna un plus de eleganta casei tale si o vor pune mai bine in evidenta. Este recomandat sa lasati plantele sa fie vedetele principale ale gradinii (chiar daca optati si pentru accesorii de decor), deoarece frumusetea naturii este un ajutor de nadejde in acest sens si veti putea sa obtineti multe avantaje de care sa va bucurati in fiecare anotimp al anului. Optati pentru specii de flori care sa infloreasca succesiv, pe tot parcursul anului – primavara, vara, toamna si iarna. Sunt multe exemple de plante pentru care puteti opta, daca va doriti ca gradina personala sa fie mereu spectaculoasa.

Cum va puteti amenaja gradina, pentru a face din aceasta o oaza de liniste si relaxare? Iata cateva idei, pe care le poti pune in practica, astfel incat sa obtii rezultatul mult dorit:

  • Daca nu vrei sa construiesti un gard din beton, atunci opteaza pentru gardul viu https://tettu.ro/gardul-viu-ghid-complet-pentru-un-gard-viu-de-vis/: acesta are rolul delimitator al unui gard obisnuit si, in acelasi timp, are rol agricol (il poti alatura plantelor decorative, ierburilor aromatice sau pomilor pitici) si ecologic. Gardul viu, spre deosebire de cel clasic, are o durata de viata mult mai mare decat a unuia din lemn sau metal – se poate intinde pe zeci de ani daca este ingrijit cum trebuie. Mai mult decat atat, poate asigura si umbra, in zilele caniculare de vara.
  • In cazul in care iti doresti sa ai parte de un decor mai inedit, apeleaza la stancarii, pe care sa plantezi flori de piatra https://tettu.ro/florile-de-piatra-descopera-planta-care-practic-se-creste-singura/. Acestea sunt adaptabile la multe tipuri de sol, sunt estetice si foarte rezistente si infrumuseteaza orice spatiu. Floarea de piatra este aproape lipsita de boli si se dezvolta usor oriunde. Asadar, odata plantata, aceasta se va dezvolta si va inflori armonios.
  • Cand amenajati gradina proprie, este bine sa stabiliti in mod concret care este stilul pe care doriti sa il abordati si sa va hotarati si ce plante vreti sa decoreze curtea. Opteaza cu incredere si pentru accesoriile sau decoratiunile de gradina, precum un iaz micut, o fantana arteziana sau statui de gradina din ceramica sau lemn. Toate sunt la fel de decorative, daca sunt puse amplasate in contextul potrivit.

Oricine isi doreste o oaza de liniste, in care sa se elibereze de stres. In cele mai multe cazuri, o gradina cu flori si arbori poate reprezenta solutia ideala. Florile au facut parte din viata noastra inca din cele mai vechi timpuri si erau folosite intens in amenajarile gradinilor ale marilor case regale sau familiilor boieresti. In prezent, acestea sunt folosite cu acelasi scot si probabil la o scara mult mai larga, deoarece persoanele care se muta la casa isi doresc, in proportie de 85%, o gradina cu flori, arbori sau gazon. Si este de inteles acest lucru, deoarece florile ne infrumuseteaza curtea si ne coloreaza sufletul, ne imbie prin culoare, forma si miros si schimba total atmosfera unei incaperi, daca se afla plantate in ghivece sau daca sunt aranjate intr-o vaza cu apa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata