Ce sunt marturiile de nunta si de ce este bine sa le oferi?

Majoritatea nuntilor sunt conturate in jurul acelorlasi elemente de baza: rochia de mireasa, costumul de mire, un restaurant de buna calitate, muzica buna, mancare buna, invitatii de nunta si marturii nunta.

Daca unele sunt cu adevarat esentiale, altele sunt simple detalii care au rolul de a da culoare evenimentului si de a contura amintiri cat mai placute. Din aceasta a doua categorie fac parte si marturiile de nunta, care sunt un mic suvenir oferit tuturor celor care participa la eveniment.

 

Ce sunt marturiile de nunta, care este scopul lor si cand au aparut?

Marturiile de nunta sunt mici cadouri pe care mirele si mireasa le ofera invitatilor. Acestea au aparut pentru prima data in Anglia secolului XVI si au fost preluate de o multime de alte culturi. De-a lungul timpului, marturiile au fost reprezentate de bomboniere, cuburi de zahar sau fructe, evoluand la diversitatea uriasa pe care o gasim astazi.

In prezent, o marturie de nunta poate fi, practic, o oglindire a personalitatii mirilor si poate fi o amintire personalizata pe care fiecare invitat sa o pastreze pe termen lung.

Scopul marturiei de nunta este simplu: acela de a-i face pe invitati sa isi aminteasca cu placere evenimentul.

 

Cum alegi marturia de nunta perfecta?

Desi diversitatea de marturii este una uriasa, alegerea marturiei perfecte poate fi o adevarata provocare.  Pentru a le putea oferi invitatilor cele mai frumoase marturii, trebuie sa tii cont de o serie de reguli:

  • Da o nota personala marturiei! Incearca sa gasesti o varianta prin care marturia sa fie personalizata. Un mic mesaj lasat invitatilor, o poza cu tine si cu partenerul de viata sau mici detalii care va reprezinta pot imbogati foarte mult mesajul pe care il oferi. Daca ai timpul necesar, incearca sa creezi marturii personalizate;
  • Incearca sa atingi toate simturile! Marturia de nunta trebuie sa fie memorabila. Tocmai din acest motiv, este bine sa incante simtul vizual, olfactiv, tactil, fonic si de ce nu, gustul. O marturie perfecta contine o mica prajitura, arata bine, miroase foarte frumos si poate fi insotita de o mica cutiuta muzicala;
  • Nu exagera privind costul marturiei! Marturiile de nunta trebuie sa fie cadouri simbolice, care nu costa foarte mult.
  • Asigura-te ca pot fi pastrate pe termen lung! Chiar daca in marturie incluzi mici elemente de cofetarie, este bine sa ai si obiecte ce pot fi pastrate pe termen lung, care devin o ancora in timp si deseneaza amintiri placute.

Exista o multime de idei de marturii pe care le poti gasi pe internet si care pot fi perfecte pentru nunta ta. Bomboanele, prajiturile sau turta dulce, saculetii umpluti cu flori frumos mirositoare, semnele de carte, borcanele cu miere sau obiectele hand made carora le acorzi timp si effort, pot fi solutii ideale.

Cum oferi marturiile de nunta?

Desi la foarte multe nunti marturiile sunt oferite pe masa, cel mai bine este sa le oferi personal, atunci cand invitatul pleaca de la nunta. In felul acesta, marturia poate sa fie insotita si de un mesaj personal de multumire.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata