Cum te ajuta alegerea unor spatii depozitare potrivite!

Dacă până în urmă cu câțiva ani exista o mare problemă, cea a spațiilor de depozitare pentru cei care locuiau la bloc, de exemplu, din fericire lucrurile s-au schimbat mult și în bine.

Au apărut firme care se ocupă cu închirierea de spatii depozitare, și trebuie să recunoaștem, reprezintă o excelentă metodă de a-ți depozita bunurile sau chiar marfa pentru magazinul tău.

 

Cerere mare, dar și ofertă pe măsură

În ultimii ani, în Capitală sau în marile orașe, există o cerere ridicată de spații de depozitare. Tot mai multe persoane se arată interesate de această idee, una care se mulează perfect pe cerințele lor. Din fericire, oferta este și ea una destul de bună.

 

Cea mai bună alegere, indiferent de situație

Indiferent dacă optezi pentru această variantă pentru interesul personal sau profesional, se dovedește a fi cea mai bună alegere. Să luăm și câteva exemple. Îți schimbi locuința sau pur și simplu vrei o altă abordare a stilului folosit în amenajarea ei de până acum. Toate acestea implică destul de mult deranj, și ce te faci cu masivele piese de mobilier care se regăsesc în casa ta? Nu există nicio altă soluție mai bună decât să le depozitezi într-un altfel de spațiu, până se termină cu renovările, mutatul, sau pur și simplu pentru a le avea la îndemână dacă te răzgândești iar și vrei să revii la vechile piese de mobilier.

De asemenea, dacă ai decis să îți deschizi propria afacere, un astfel de spațiu la dispoziția ta, nu are cum să nu îți fie de folos. Poți depozita aici echipamente de care deocamdată nu mai ai nevoie, marfă, colete, utilaje și materiale. Chiar și atunci când afacerea ta este în domeniul construcțiilor, de exemplu, și ai nevoie de spații mari de depozitare, vei găsi de fiecare dată ceea ce ai nevoie.

 

Găsește spațiul care se potrivește perfect cerințelor tale

Dacă ai urmărit emisiunea ”Războiul depozitelor”, ai observat că acolo avem de a face cu spații mai mari, sau mai mici, după caz. Acest aspect îl regăsim și în ceea ce privește spațiile de depozitare pe care le avem puse la dispoziție de diferite firme care se ocupă cu acest gen de afacere. Nimic mai simplu, tot ce trebuie să faci este să cauți pe internet după cuvintele cheie ”spatii depozitare” sau ”boxe de închiriat”, și vei găsi numeroase rezultate. Studiază cu atenție pe unele dintre ele și vezi care ar corespunde cel mai bine cerințelor tale. Eventual, poți să mergi chiar și la fața locului să vezi care este situația în realitate și să te convingi că afirmațiile din anunțurile găsite sunt adevărate.

 

La ce să fii atent atunci când alegi o boxă de depozitare

Atunci când optează pentru un astfel de spațiu, majoritatea oamenilor se ghidează în primul rând ca spațiul pe care îl au la dispoziție să fie suficient pentru ceea ce au nevoie. Cu toate acestea, mai sunt și alte detaliile de care trebuie să ții cont atunci când alegi o boxă de depozitare.

 

Să poți avea acces mereu la bunurile tale

Există multe situații neprevăzute când ai putea avea nevoie de unul sau chiar mai multe bunuri pe care le-ai depozitat în boxă. De aceea, este nevoie ca în contractul de închiriere pe care l-ai semnat să fie trecută, și mai ales respectată, mențiunea că poți avea acces oricând la boxa ta, pentru a mai adăuga sau a mai reduce din cele păstrate acolo.

 

Bunurile trebuie păstrate în condiții ridicate de siguranță

Toate cele depozitate în aceste spații au o anumită valoare, îți aparțin, așa că este normal să te preocupe și măsurile de siguranță și securitate. Întreabă din timp care este protocolul urmat de firma de închiriat spații de depozitare în acest sens, vezi dacă există măsuri de siguranță împotriva dăunătorilor, a intemperiilor vremii, a răufăcătorilor sau a altor situații neprevăzute.

 

Cât costă?

Chiar dacă timpul nu este tocmai în avantajul tău, nu te grăbi și studiază mai multe oferte de la diferite firme și vezi care sunt cele mai avantajoase, din toate punctele de vedere. Întreabă și dacă există ceva oferte avantajoase, pentru că toate acestea sunt doar în avantajul tău.

 

Recomandările altor persoane

Cea mai bună metodă prin care poți afla dacă o firmă de închiriat depozite este una profesionistă este să apelezi la ”telefonul fără fir”, recomandările altor persoane. Chiar și recenziile de pe internet sunt perfecte în acest sens, așa că te poți orienta și după ele.

 

De  ce acte ai nevoie

Discută cu personalul firmei pentru care ai optat și vezi care sunt documentele de care ai nevoie pentru a închiria un astfel de spațiu. De regulă, nu este nevoie de ceva mai mult de un simplu act de identitate, dar repetăm, vezi care este strict situația în cazul firmei alese de tine. De asemenea, citește cu atenție contractul, nu neglija nici termenii și condițiile, pentru a ști care îți sunt drepturile, dar și obligațiile.

 

Care este valoarea chiriei

Prețul pe care îl vei avea de plătit depinde de multe detalii, cum ar fi dimensiunile boxei, anumite condiții speciale, dar și durata pentru care urmează să o închiriezi. De asemenea, dacă firma pentru care ai optat are scoase la închiriat spații aflate în zone centrale sau chiar rezidențiale, chiria ar putea fi mai scumpă.

Referitor la durata contractului de închiriere, aici răspunsul este dat tot de firma pe care ai ales-o. Sunt unele care acceptă chiar și varianta de a închiria o boxă pentru o săptămână sau 10 zile, în timp ce altele au drept perioadă minimă 30 de zile. Tu știi cel mai bine care sunt cerințele tale și care ofertă este cea mai în avantajul tău.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata