Pentru ce este folosită tabla magnetică și de ce este atât de eficientă?

Tabla magnetică  a devenit tot mai populară în ultima vreme și tot mai apreciată nu doar de elevi ci și de profesioniști în diverse domenii, care trebuie să țină prezentări și care au nevoie de un suport pe care să scrie. Utilizarea acestor table magnetice este infinită: se fac diagrame, se rezolva exerciții, se pot desena imagini etc.

Care sunt avantajele unei table magnetice?

Tablele magnetice sunt evoluția tablelor vechi și a cretei caracteristice de culoare albă. Acele table erau destul de murdare, iar praful care apărea la ștergere era una dintre marile lor probleme.

Dacă se desena cu o cretă de alte culori pe o tablă model vechi, acele culori nu se observau. Erau folosite în toate școlile, la locurile de muncă, chiar și acasă, pentru că cei mici să se joace cu ele sau să noteze treburile casnice.

Indiferent de utilizarea lor, acele table au contribuit la procesul de învățare și chiar la structurarea informațiilor mai ușor în cazul adulților, însă acum au rămas doar o legendă pentru că tablele magnetice au mult mai multe avantaje.

Acum, tablele albe magnetice continuă să îndeplinească toate aceste funcții într-un mod mai ușor și mai confortabil. Utilizarea unui marker care este șters cu ușurință și faptul că are o suprafață albă, sunt caracteristicile cele mai importante ale unei table magnetice. Desigur, materialul acestei table magnetice este diferit, cu o suprafață magnetică vitrificată. După cum sugerează și numele lor, acestea sunt magnetice ceea ce permite, pe lângă scris, să se poată pune elemente metalice, cum ar fi magneții, fără a cădea de pe tablă.

În plus, curățarea unei table magnetice se va face mai ușor și mai curat decât în cazul tablelor vechi, ceea ce reprezintă un alt mare plus.

La ce se folosește o tablă magnetică?

Tablă magnetică este ideală pentru a face prezentări la locul de muncă, cum ar fi un nou avizier, pentru a face exerciții acasă, la facultate sau la școală, se pot agață diverse notițe și se pot rezolva probleme importante.

În plus, aceste table pot fi folosite și acasă pentru a lăsa mesaje celorlalți membrii ai familiei atunci când au ceva de făcut.  Totul depinde în fond de fiecare utilizator și de ceea ce are de transmis, dar tablele își vor găsi locul peste tot, de la sălile de conferință și până la dormitorul copilului sau chiar un perete din bucătărie, sau din living pentru a găzdui mesaje și instrucțiuni pentru membrii familiei.

Copiii sunt cei care beneficiază cel mai mult de pe urma acestor table magnetice. Majoritatea școlilor au făcut deja schimbarea și au înlocuit acele table vechi, cu table magnetice. Cu vechile table, este posibil că și conceptele să nu fi fost clare sau unele lucruri să nu fi fost văzute bine. S-au făcut eforturi mari și s-au căutat mereu soluții pentru a trece peste aceste neajunsuri ale tablei clasice și  cu ajutorul unei table magnetice învățarea va fi mai completă și mai vizuală.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata